Επιλεκτικά μπόνους σε εργαζόμενους κρατικού φορέα

Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018 11:23

Διετής επιχειρησιακή σύμβαση για το 2018 και το 2019 υπογράφηκε στην κρατική εταιρεία ΗΔΙΚΑ Α.Ε. με έξτρα επιδόματα που φτάνουν τα 5.840 ευρώ το χρόνο.

Την ώρα που οι μισθοί του ιδιωτικού τομέα έχουν υποχωρήσει κατά μέσο όρο σε ποσοστό 7,8% στη διάρκεια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και η μερική απασχόληση έφτασε να αμείβεται με 378 ευρώ το μήνα μικτά (το επίδομα ανεργίας είναι στα 360 ευρώ), στο Δημόσιο έχουμε αυξήσεις μισθών μέσω παροχών και επιδομάτων.

Η πρώτη από αυτές τις εξαιρέσεις είναι με την επιχειρησιακή σύμβαση που υπέγραψαν πρόσφατα οι εργαζόμενοι με τη διοίκηση της κρατικής εταιρείας Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ Α.Ε.), την οποία εποπτεύει το υπουργείο Εργασίας.

Χαρακτηριστικό είναι πως πρόκειται για εταιρεία του Δημοσίου την οποία εποπτεύει η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου.

Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα μετρούν νέες μειώσεις μισθών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΦΚΑ.

Η σύμβαση της ΗΔΙΚΑ προβλέπει:

Τη μερική επαναφορά δώρων με επίδομα 300 ευρώ για Χριστούγεννα και Πάσχα.

Τη χορήγηση επιταγής (διατακτική τροφής) 6 ευρώ τη μέρα για σίτιση.

Την αποζημίωση με 340 ευρώ το μήνα σε κάθε εργαζόμενο και για κάθε παιδί προσχολικής ηλικίας που πηγαίνει σε παιδικό σταθμό.

Η σύμβαση έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εργασίας και όσα προβλέπει ισχύουν αναδρομικά από 1/1/2018 με λήξη στις 31/12/2019.