Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας: Σε αργία δύο επιθεωρητές που διέγραφαν πρόστιμα

Σάββατο, 09 Φεβρουαρίου 2019 10:08

Με μήνυμα στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, γνωστοποίησε ότι τέθηκαν σε αργία δύο επιθεωρητές του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), μετά από έλεγχο κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι προχωρούσαν σε παράτυπες διαγραφές προστίμων.

Συγκεκριμένα, η κα Αχτσιόγλου αναφέρει: «Μετά από έλεγχο που πραγματοποιήσαμε σε υπαλλήλους του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), με πρωτοβουλία του ειδικού γραμματέα του Σώματος, Πάνου Κορφιάτη και με τη συμβολή της γενικής επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, διαπιστώθηκε ότι δύο επιθεωρητές του Σ.ΕΠ.Ε. προχωρούσαν σε παράτυπες διαγραφές προστίμων που είχαν επιβληθεί σε επιχειρήσεις».

«Θέσαμε τους δύο αυτούς υπαλλήλους σε αργία και τους απομακρύναμε από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας. Ο φάκελος που σχηματίστηκε, έχει ήδη αποσταλεί στην εισαγγελία για διερεύνηση και ποινικών ευθυνών», επισημαίνει σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ η κα Αχτσιόγλου, τονίζοντας ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Σ.ΕΠ.Ε. καθιστά σαφές ότι κανένα φαινόμενο διαφθοράς δεν είναι ανεκτό.