ΝΔ για αύξηση ΦΠΑ στα νησιά: «Μας εμπαίζει η Κυβέρνηση»

Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2017 14:41

Για εμπαιγμό κατηγορούν την κυβέρνηση και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά και τάσσονται ξεκάθαρα υπέρ της παράτασης μειωμένου ΦΠΑ.

Οι βουλευτές Λέσβου, Έβρου, Δωδεκανήσου και Χίου της Νέας Δημοκρατίας, κ.κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, Αναστάσιος Δημοσχάκης, Μάνος Κόνσολας και Νότης Μηταράκης, προέβησαν στην ακόλουθη δήλωση ως απάντηση «στα ψέμματα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ».

«Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στην αγωνιώδη προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν την αύξηση του Φ.Π.Α. στα νησιά, κάνουν το μόνο που ξέρουν: ψεύδονται, επιχειρώντας να χρεώσουν τη δική τους καταστροφική πολιτική στην κυβέρνηση Σαμαρά.

Όλοι οι νησιώτες γνωρίζουν όμως ότι η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υπερασπίστηκε στην πράξη τον χαμηλό Φ.Π.Α. στα νησιά και ουδέποτε δεσμεύτηκε να τον καταργήσει. Όπως γνωρίζουν, επίσης, ότι ο κ. Τσίπρας προσωπικά ήταν αυτός που πρότεινε και ψήφισε την κατάργησή του στη Βουλή.

Μάλιστα, ενώ θα μπορούσε, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν συμπεριέλαβε τον μειωμένο Φ.Π.Α. στα νησιά στο πακέτο με τα υποτιθέμενα αντίμετρα ή στο λεγόμενο κοινωνικό μέρισμα. Και δεν δέχτηκε καν να συζητήσουν την τροπολογία που κατέθεσαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για ετήσια παράταση του χαμηλού Φ.Π.Α. Τα δε αντισταθμιστικά μέτρα για τα οποία μιλάει η κυβέρνηση είναι άλλο ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα, αν κρίνουμε από το ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα.

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι όλα όσα αναφέρει ο πρωθυπουργός για στήριξη της νησιωτικότητας μόνον ως εμπαιγμός μπορούν να εκληφθούν. Η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των νησιωτών που δοκιμάζονται και θα εμμείνει στην πρότασή της για παράταση του μειωμένου Φ.Π.Α.».