Κρήτη: «Στα μαλακά» η αναισθησιολόγος που προκάλεσε το θάνατο της 4χρονης Μελίνας

Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018 11:36

Περίπου 2,5 χρόνια μετά το θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη στο Βενιζέλειο, όπου είχε πάει για να αφαιρέσει κρεατάκια από τη μύτη της, το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΔΥΠΕ Κρήτης αποφάσισε πειθαρχικές κυρώσεις-χάδι, τις οποίες θα έχει η αναισθησιολόγος Νεκταρία Πολάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, η γιατρός που φέρεται να έδειξε ιατρική αμέλεια κατά τη διαχείριση του περιστατικού θα στερηθεί το μισθό της για μισό χρόνο, ενώ για 2 χρόνια τής επιβλήθηκε το μέτρο της στέρησης της εργασιακής της εξέλιξης.

Όσον αφορά στην ποινή σε βάρος της διευθύντριας της Αναισθησιολογικής Κλινικής, Ρεγγίνας Ρουχωτά, προβλέπει και αυτή στέρηση μισθού, αλλά για πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι η αναισθησιολόγος Νεκταρία Πολάκη, απολογήθηκε στις 23 Απριλίου ενώπιον των μελών του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΔΥΠΕ Κρήτης μετά την αναβολή της προηγούμενης συνεδρίασης για την υπόθεση του θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη.  

Η Νεκταρία Πολάκη επανέλαβε αυτό που υποστήριζε εξαρχής, ότι έκανε αυτό που θεωρούσε επιστημονικά σωστό, λαμβάνοντας υπόψιν τη σοβαρότητα του περιστατικού.

Η κα Ρουχωτά κλήθηκε ως διευθύντρια του Τμήματος. Η ίδια βρισκόταν σε άδεια, αλλά πήγε εσπευσμένα στο νοσοκομείο εκείνη την ημέρα λόγω του έκτακτου περιστατικού, ωστόσο δεν πρόλαβε να συμμετάσχει εξαρχής στη διαχείρισή του.