ΙΣΑ: Ζητεί παρέμβαση Α. Ξανθού για το κλείσιμο του Τμήματος ΩΡΛ στο Παίδων «Η Αγία Σοφία»

Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018 16:13

Mε λουκέτο κινδυνεύει το ΩΡΛ Τμήμα του νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», το οποίο επί σειρά ετών παρέχει ποιοτικές ιατρικές υπηρεσίες και αποτελεί ένα νευραλγικό τμήμα για τη λειτουργία του νοσοκομείου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

«Είναι ιατρικώς εσφαλμένη η λειτουργία ενός νοσοκομείου που εφημερεύει ως νοσοκομείο πόλεως, με ασθενείς μικρά παιδιά, εάν δεν διαθέτει Τμήμα ΩΡΛ. Η αφαίμαξη αυτή θα οδηγήσει στην υπολειτουργία του νοσοκομείου», επισημαίνεται στην επιστολή που έστειλε ο ΙΣΑ στον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, από τον οποίο ζητεί να παρέμβει άμεσα για την τοποθέτηση ιατρών.

«Προσβλέπουμε στις άμεσες ενέργειές σας, προκειμένου να αποτραπεί το κλείσιμο τής ως άνω κλινικής που υποδέχεται ασθενείς μικρά παιδιά και είναι ζωτικής σημασίας και το οποίο παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, ιδιαιτέρως χρήσιμες για τις ανάγκες μεγάλου πληθυσμού της Αττικής», καταλήγει στην επιστολή του ο ΙΣΑ.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε, καθώς από τους πέντε ΩΡΛ γιατρούς που υπηρετούν στο εν λόγω Τμήμα, οι τέσσερις πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν τις επόμενες ημέρες, ενώ δεν υπάρχουν ειδικευόμενοι και επικουρικοί γιατροί, ώστε να μπορεί να συνεχιστεί η αδιάκοπτη λειτουργία του.