ΟΑΕΔ: Δεύτερη ευκαιρία για επαγγελματίες μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων

Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018 12:08

Δεύτερη ευκαιρία να ανοίξουν και πάλι τις επιχειρήσεις τους ή τα μπλοκάκια τους θα έχουν ελεύθεροι επαγγελματίες-οφειλέτες του ΕΦΚΑ, μέσω των προγραμμάτων επανέναρξης επιχειρηματικής δραστηριότητας του ΟΑΕΔ. Τα προγράμματα θα λειτουργούν ως χρηματοδοτικό εργαλείο για τους επαγγελματίες και όσοι εντάσσονται σ’ αυτά θα αποκτούν ασφαλιστική ενημερότητα. Η τελευταία θα είναι «ενεργή», καθ' όλη τη διάρκεια ισχύος των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.

Για την παροχή ασφαλιστικής ενημερότητας οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει να πληρούν την εξής απαράβατη προϋπόθεση: να πληρώνουν κανονικά τις τρέχουσες ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, ενώ όσοι ενταχθούν τελικώς στα προγράμματα θα μπορούν να ρυθμίσουν και τις παλαιότερες οφειλές τους.

Η παροχή ασφαλιστικής ενημερότητας σ’ όσους ελεύθερους επαγγελματίες εντάσσονται στα προγράμματα επανέναρξης επιχειρηματικής δραστηριότητας από τον ΟΑΕΔ, προβλέπεται σε τροπολογία που κατατέθηκε χθες και εμπεριέχεται στο ν/σ για τη μείωση των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών.