Νετανιάχου κατά Ερντογάν: Δεν μπορεί να μιλά όποιος κατέχει εδάφη της Κύπρου

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018 11:11

Συνέχεια στη δημόσια αντιπαράθεσή τους έδωσαν μέσω διαδικτύου ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, και ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή τις εξελίξεις στη Γάζα.

«Κάποιος ο οποίος στέλνει χιλιάδες Τούρκους στρατιώτες για την κατοχή της βόρειας Κύπρου και εισβάλλει στη Συρία δεν θα κάνει κήρυγμα σε εμάς, όταν υπερασπιζόμαστε τους εαυτούς μας από απόπειρα εισβολής της Χαμάς», σχολίασε μέσω Twitter ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, απευθυνόμενος στον Τούρκο πρόεδρο.

Εξάλλου ο κ. Νετανιάχου τόνισε ότι «ο Ερντογάν είναι ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της Χαμάς και γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει τρομοκρατία και σφαγή. Προτείνω να μη μας κάνει κηρύγματα περί ηθικής».

Με δική του ανάρτηση στο Twitter, ο Τούρκος πρόεδρος απέστειλε «υπενθύμιση» προς τον κ. Νετανιάχου, τονίζοντας ότι οι Παλαιστίνιοι δεν είναι τρομοκράτες.

«Υπενθύμιση προς τον Νετανιάχου: Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση και οι Παλαιστίνιοι δεν είναι τρομοκράτες. Είναι ένα κίνημα αντίστασης που υπερασπίζεται την παλαιστινιακή γη ενάντια σε μια δύναμη κατοχής. Ο κόσμος στέκεται αλληλέγγυος στον λαό της Παλαιστίνης ενάντια στους καταπιεστές του», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Τούρκος πρόεδρος.

Τη Δευτέρα, ο κ. Ερντογάν έκανε λόγο για «γενοκτονία» που διαπράττει το Ισραήλ, αναφερόμενος στους τουλάχιστον 60 Παλαιστινίους που σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά στα σύνορα Λωρίδας της Γάζας - Ισραήλ, στο περιθώριο της μεταφοράς της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.