Ζ. Ζάεφ: Θα συνεισφέρουν όλοι ώστε το δημοψήφισμα να έχει τη μέγιστη επιτυχία

Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 10:06

Μετά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ θα υπάρξει συνάντηση στη Βουλή απο όλα τα πολιτικά κόμματα, για να καθοριστούν τα στοιχεία για το δημοψήφισμα, οι λεπτομέρειες της ερώτησης που θα τεθεί στο δημοψήφισμα, αλλά και ο χαρακτήρας του δημοψηφίσματος, δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών.

«Αυτό μάλλον θα γίνει προς το τέλος Σεπτεμβρίου, ή αρχές Οκτωβρίου. Οπότε η προοπτική είναι 23 Σεπτεμβρίου, ή 30 Σεπτεμβρίου, ή 7 Οκτωβρίου, για να έχουμε αρκετό χρόνο να οριστικοποιήσουμε όλες τις διαδικασίες μέχρι το τέλος του χρόνου».

Όσον αφορά στις αλλαγές του συντάγματος, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ δήλωσε πως «έχοντας όμως αυτά υπ’ όψιν, θα πρέπει να έχουμε στη συνέχεια αλλαγή του συντάγματος – αυτό που χρειάζεται είναι περίπου από ενενήντα έως εκατόν δέκα μέρες. Οπότε, η 15η Ιανουαρίου είναι μπροστά μας. Εάν η διαδικασία αποδειχθεί επιτυχής, τότε απομένει να ψηφίσει την επικύρωση της συμφωνίας το ελληνικό κοινοβούλιο αλλά και να επικυρώσει το πρωτόκολλο για τη μελλοντική μας ένταξη ως μέλη του ΝΑΤΟ».