Και νέα πρόκληση Ζάεφ: Είμαστε «Μακεδόνες» και θα είμαστε για πάντα «Μακεδόνες»

Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018 20:55

Και νέο κάλεσμα στους πολίτες της χώρας του να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα της Κυριακής για το ονοματολογικό, έκανε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

Αυτή τη φορά εμφανίστηκε με φόντο το μνημείο της εξέγερσης του Ίλιντεν, λέγοντας πως «το μνημείο αυτό μάς υπενθυμίζει ότι ο λαός της "Μακεδονίας" έκανε πάντα τη σωστή επιλογή: το 1903 κατά την εξέγερση του Ίλιντεν. Το 1941 όταν ακολούθησε την προοδευτική Ευρώπη ενάντια στον φασισμό, κατά τη διάρκεια του αγώνα για εθνική απελευθέρωση».

Για άλλη μια φορά ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός προκαλεί την Ελλάδα αναφέροντας ότι «στις 8 Σεπτεμβρίου 1991, ψηφίζοντας στο δημοψήφισμα αποφασίσαμε μια ελεύθερη, ανεξάρτητη και κυρίαρχη "Δημοκρατία της Μακεδονίας", ωστόσο, μέχρι τώρα, δεν έχουν υλοποιηθεί όλες οι φιλοδοξίες μας, συμπεριλαμβανομένου του ονείρου μας για την Ευρωπαϊκή "Μακεδονία", κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ. Αλλά σήμερα, είμαστε κοντά στην εκπλήρωση αυτού του ονείρου, αυτής της φιλοδοξίας. Στις 30 Σεπτεμβρίου, ο καθένας από εμάς θα πρέπει να βάλει ένα τούβλο στην οικοδόμηση ενός καλύτερου "μακεδονικού" μέλλοντος. Να γίνουμε μέλος της ισχυρότερης συμμαχίας -του ΝΑΤΟ- και πλήρες μέλος της ισχυρότερης οικονομικής κοινότητας στον κόσμο -της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Τις μεγάλες προκλήσεις, όμως, τις κράτησε για το τέλος, αφού έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: «Η περήφανη χώρα της "Μακεδονίας" εξασφάλισε την πλήρη αναγνώριση της "μακεδονικής" εθνότητας, της γλώσσας, της κληρονομιάς μας. Η "μακεδονική" γλώσσα προστατεύεται. Η "μακεδονική" ταυτότητα προστατεύεται. Ο ύμνος, η σημαία παραμένουν οι ίδιοι και προστατεύονται. Είμαστε "Μακεδόνες" και θα είμαστε για πάντα "Μακεδόνες"».