Αποφασισμένος να περάσει τη συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή ο Ζάεφ

Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2018 15:31

Ο Ζόραν Ζάεφ απέρριψε τις απαιτήσεις της αντιπολίτευσης (VMRO) για διορισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών που θα αναλάβει τα ηνία των Σκοπίων για τις επόμενες εκατό μέρες για να διερευνήσει τυχόν παρατυπίες στο δημοψήφισμα της προηγούμενης Κυριακής.

«Οι απαιτήσεις αυτές είναι απολύτως απαράδεκτες, δεν υπάρχει κανένας λόγος να συζητήσουμε τέτοια πράγματα», είπε ο Ζάεφ σε σημερινές του δηλώσεις.

«Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε συνομιλίες με τους νομικούς του Κοινοβουλίου σε νορμάλ κλίμα. Πιστεύω ότι θα έχουμε αποτέλεσμα είτε στο τέλος της παρούσης εβδομάδας είτε στις αρχές της επόμενης. Η 10η Οκτωβρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία έτσι ώστε να ενημερώσουμε τον κόσμο για το ποιο θα είναι το επόμενο βήμα. Ελπίζω να είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ότι εξασφαλίστηκε η πλειοψηφία των 2/3 στη Βουλή».

Ο Ζόραν Ζάεφ κατέληξε λέγοντας: «Δεν επιθυμώ εκλογές. Θέλω, αντίθετα, να ολοκληρώσω τη θητεία μου για να σταθεροποιηθεί η οικονομία και να μπουν σε εφαρμογή όλες οι μεταρρυθμίσεις. Με τον κ. Μικόσκι (επικεφαλής του VMRO) δεν έχω να πω κάτι. Στο παρελθόν δεχθήκαμε τις απαιτήσεις τους, αλλά εν συνεχεία ούτε καν κάθισαν να συζητήσουν».