«Εισβολή» στην Τουρκία από την Κρήτη βλέπει η φιλοκυβερνητική Yeni Safak

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018 12:31

Ιδιαίτερα ενοχλημένη εμφανίζεται η Τουρκία από τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας και της Αιγύπτου για κήρυξη Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών στη Μεσόγειο.

Έτσι, μετά το τέλος της τριμερούς Συνόδου Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου, η εφημερίδα Yeni Safak που υποστηρίζει κάθετα τον Ερντογάν και το ΑΚ Party, δημοσιεύει ένα άρθρο στο οποίο γίνεται λόγος για... «εισβολή» στην Τουρκία από την Κρήτη.

Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, οι φιλοδοξίες Αθήνας - Καΐρου για την οριοθέτηση μίας ευρείας θαλάσσιας ζώνης, η οποία θα ξεκινά από την Κρήτη και συγκεκριμένα από τα νοτιοανατολικά της ελληνικής νήσου, θα περιορίσει κατά μεγάλο βαθμό τις όποιες ευκαιρίες είχε η Άγκυρα στη Μεσόγειο. Η εφημερίδα, μάλιστα, καταγγέλλει το ότι το σχέδιο αυτό καταδικάζει την Τουρκία σε περίπου 41 τετραγωνικά χιλιόμετρα ανοιχτής θάλασσας.

Για την Άγκυρα, η θαλάσσια ζώνη της θα έπρεπε να είναι υπερδιπλάσια, και η Safak δημοσιεύει ανάλογους χάρτες. Στο ίδιο άρθρο, η εφημερίδα αναφέρει πως η Τουρκία θα πρέπει να συνεργαστεί με τη Λιβύη, τα συμφέροντα της οποίας πλήττονται από τις ελληνικές κινήσεις, ώστε να ανατραπούν τα σχέδια των τριών χωρών για την ΑΟΖ.