Στη δημοσιότητα το επίμαχο βίντεο του Ζάεφ με τις σκανδαλώδεις δηλώσεις για «Μακεδόνες» και «Μακεδονική γλώσσα»

Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2018 12:26

Αναρτήθηκε στο Youtube το βίντεο με τις δηλώσεις του Σκοπιανού Πρωθυπουργού, Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος μίλησε για «Μακεδόνες» στην Ελλάδα, οι οποίοι θα μπορούν να διδάσκονται τη «μακεδονική γλώσσα».

Στο βίντεο αποδομείται κάθε διευκρινιστική δήλωση από πλευράς Σκοπίων, αφού δείχνει τον Ζόραν Ζάεφ να υιοθετεί τη σκληρή γραμμή των ακροδεξιών στα Σκόπια.

Στο πραγματικά αποκαλυπτικό αυτό βίντεο από την ομιλία του Ζόραν Ζάεφ στη Βουλή φαίνεται ξεκάθαρα ο Σκοπιανός πρωθυπουργός να απαντά στην αντιπολίτευση: «Μιλάτε για Μακεδόνες στην Ελλάδα με τόσο πάθος και αυτό είναι σπουδαίο. Ας ρωτήσουμε τους εαυτούς μας, τι κάναμε γι αυτούς εδώ και 27 χρόνια;».

Στη συνέχεια ο Ζάεφ ξεπερνώντας κάθε όριο ανοχής και διαλύοντας ουσιαστικά τη «Συμφωνία των Πρεσπών» μιλά και για τη διδασκαλία της «μακεδονικής γλώσσας» στην Ελλάδα!

«Ας είμαστε ειλικρινείς, τι κάναμε γι αυτούς; Μέσω της φιλίας και λύνοντας αυτό το πικρό πρόβλημα που είχαμε για 27 χρόνια, αυτό ήταν ένα βάρος στους ώμους μας. Τώρα έχουμε καλύτερες ευκαιρίες, τώρα έχουμε την ευκαιρία για τα παιδιά στην Ελλάδα να μάθουν τη "μακεδονική" γλώσσα. Η ελληνική γλώσσα ήδη διδάσκεται στη "Μακεδονία". Τώρα έχουμε την καιρία να τους βοηθήσουμε πραγματικά αφαιρώντας τα σύνορα».

Στη συνέχεια μιλά για τη διδασκαλία της μακεδονικής γλώσσας λέγοντας πως μέχρι τώρα αυτό απαγορευόταν στην Ελλάδα γιατί ήταν ένα θέμα ταμπού...