Κιλιντσάρογλου: «Θα εισβάλω στο Αιγαίο το 2019 και θα πάρω τα νησιά μας»

Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018 10:19

Σε νέο παραλήρημα που συνιστά πρόκληση, προέβη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, ο οποίος απειλεί με εισβολή στη χώρα μας μέσα στο 2019 για να πάρει τα νησιά του Αιγαίου «που βρίσκονται υπό ελληνική "κατοχή"».

Ο Κιλιντσάρογλου, μάλιστα, επιτέθηκε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας τον ότι χάρισε τα νησιά στους Έλληνες.

«Τα νησιά του Αιγαίου κάτω από τη μύτη μας είναι υπό την κατοχή του ελληνικού στρατού. Ναι, αγαπητοί σύντροφοι. Το τελευταίο ήταν να πάνε ακόμη και στην Ψέριμο. Τέσσερα μίλια από την Τουρκία, μόνο τέσσερα μίλια. Πολλές φορές έχω ρωτήσει τον Ερντογάν: "Σε αυτά τα νησιά έχουμε δικαιώματα;". Κιχ δεν έχει βγάλει. Μιλά για όλα, αλλά γι' αυτό δεν λέει κουβέντα. Πήγαν και στην Ψέριμο τώρα», ανέφερε ο Κιλιτσντάρογλου, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 και συνέχισε λέγοντας:

«Και ξαναθέτω το ερώτημα στον Ερντογάν με γλώσσα κατανοητή από τον καθένα: "Τίνος είναι, αδελφέ, η Ψέριμος; Αν δεν είναι δικό μας, τίνος είναι;". Αν είναι δικό μας πες είναι, αν δεν είναι πες δεν είναι. Ή αν δεν είναι ούτε δικό μας ούτε της Ελλάδας, πες έστω αυτό. Αλλά ούτε κιχ πάλι. Αναρωτιέμαι… Αυτά τα νησιά εσείς μήπως τους τα πουλήσατε ή τους τα δώσατε πεσκέσι; Τι έχει γίνει; Τι έχει γίνει με αυτά τα νησιά; Τα χάρισες εσύ αυτά τα νησιά. Εγώ είπα ότι αυτά τα νησιά είναι δικά μας και ο Έλληνας υπουργός Άμυνας βγήκε και είπε "μολών λαβέ". Και εγώ του είπα ότι "ναι, θα έρθω το 2019 και θα τα πάρω. Όπως πήρε ο Ετζεβίτ την Κύπρο, έτσι θα πάρουμε κι εμείς αυτά τα νησιά"».