Άγονος ο διαγωνισμός για το «Ξενία Ιαματικής Πηγής Κύθνου»

Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2018 16:14

Άγονος κηρύχθηκε από το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ ο διαγωνισμός για το ακίνητο «Ξενία Ιαματικής Πηγής Κύθνου», λόγω εκπρόθεσμης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Το ακίνητο βρίσκεται στον παραδοσιακό οικισμό «Λουτρά» της Κύθνου. Αφορά οικόπεδο έκτασης 7.018,40 τ.μ. με δύο ιαματικές πηγές και κτηριακές εγκαταστάσεις του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Ξενία Κύθνου, οι οποίες περιλαμβάνουν ένα υδροθεραπευτήριο και ένα ημιτελές κτήριο για υδροθεραπείες.

Απέχει 5 χλμ. από τη χώρα του νησιού και βρίσκεται σε εγγύτητα με τις πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού. Η πρόσβαση στο νησί είναι εύκολη μέσω των λιμανιών του Λαυρίου και του Πειραιά.

Το συγκρότημα περιλαμβάνει: ξενοδοχείο 46 δωματίων, υδροθεραπευτήριο με 14 λουτήρες, υδρομασάζ, βοηθητικούς χώρους. Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η μεταβίβαση από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) του δικαιώματος επιφανείας του ακινήτου για 99 έτη.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, ο διαγωνισμός για τη μεταβίβαση του δικαιώματος επιφανείας του ακινήτου θα επαναπροκηρυχθεί άμεσα.