Κινέζοι και Ρώσοι σπεύδουν για επενδύσεις σε ακίνητα στην Ελλάδα

Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017 16:19

Το έντονο ενδιαφέρον κυρίως από Κινέζους και δευτερευόντως από Ρώσους επενδυτές που σπεύδουν να αγοράσουν ακίνητα, είτε από πλειστηριασμούς είτε από αυτά που είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά, αποκαλύπτει δημοσίευμα του Bloomberg.

Σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο, η ζήτηση από Κινέζους αγοραστές έχει αυξηθεί το πρώτο τρίμηνο του 2017, συγκριτικά με το ίδιο διάστημα πέρυσι, κατά 159%.

«Η κοινή αντίληψη είναι ότι τα χειρότερα έχουν περάσει και ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να επωφεληθούν οι επενδυτές από τις χαμηλές τιμές και από τα μελλοντικά κέρδη, καθώς η αγορά ανακάμπτει. Πρόκειται για μία από τις πιο χαλαρές βίζες που σου επιτρέπει να χρησιμοποιήσεις την επένδυσή σου για να αποκτήσεις την ιθαγένεια της Ε.Ε.», τονίζει η Κάρι Λο της διαδικτυακής κινεζικής επενδυτικής Juwai.com.

Ο Τζ. Kατσμάζοφ, ανώτερο στέλεχος της ρωσικής επενδυτικής, Tranio.Com, δηλώνει από την πλευρά του ότι «το συγκεκριμένο πρόγραμμα για επενδύσεις σε ακίνητα είναι το καλύτερο στην Ευρώπη, καθώς είναι φθηνό και ανέρχεται σε 250.000 ευρώ. Οι αποδόσεις για βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις είναι υψηλές και η δυναμική ανάπτυξης της χώρας είναι μεγάλη. Η αγορά ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα παρέχει στους επενδυτές την επονομαζόμενη χρυσή βίζα και ταυτόχρονα την είσοδο στην Ευρώπη. Η αγορά ακινήτων στην Ελλάδα συνιστά μία από τις ελάχιστες στην Ευρώπη που δεν έχουν επανακάμψει από την οικονομική κρίση του 2008», ενώ επισημαίνει, επίσης, ότι πλεονέκτημα για τους επενδυτές αποτελούν και τα κέρδη που μπορούν να αποκομίσουν από τη βραχυπρόθεσμη ενοικίαση ακινήτων σε τουρίστες.