Τρία ξενοδοχειακά ακίνητα βγαίνουν σε διαδικασία αξιοποίησης

Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018 10:55

Τρία ξενοδοχειακά ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας αλλά και αυτόνομα πολυόροφα κτίρια βγαίνουν σε διαδικασία αξιοποίησης από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Πιο αναλυτικά, το υπουργείο Εργασίας απευθύνει δύο ξεχωριστές προσκλήσεις: α) προς ιδιώτες και β) προς νομικά πρόσωπα κοινωφελούς ή ανθρωπιστικού χαρακτήρα και τους ενδιαφερόμενους φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, προκειμένου να υποβάλλουν προτάσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα ακίνητα του Υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων του, στα όρια του Δήμου Αθηναίων, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτάσεων την 11η Μαΐου 2018 και ώρα 14:00.

Πρόκειται για τα ξενοδοχεία ESPERIA, στην οδό Σταδίου, ATHENS INN, στην οδό Βίκτωρος Ουγκώ και AMBASSADEUR (Παλαιό Εφετείο), στην οδό Σωκράτους. Επίσης, πρόκειται για αυτόνομα κτίρια στις οδούς Ομήρου, Γλάδστωνος, Μενάνδρου, Ζαλοκώστα, Ιουλιανού, Πανεπιστημίου (ΙΝΤΕΑΛ), Δραγατσανίου (7όροφο κτίριο), Μαμούρη, καθώς και για οικόπεδο στην οδό Ναυάρχου Νικοδήμου.

Οι προσκλήσεις σηματοδοτούν την έναρξη του β΄ κύκλου του προγράμματος «Αξιοποίηση των ακινήτων των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης με όρους κοινωνικής ανταπόδοσης», που υλοποιείται από τον Ιούλιο του 2017 από το Υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με τη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).