Αθήνα - Θεσσαλονίκη: Οι πιο δημοφιλείς περιοχές για αγορά και ενοικίαση

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018 10:16

Οι Αμπελόκηποι και το Πεντάγωνο φαίνεται να κερδίζουν το ενδιαφέρον των υποψηφίων αγοραστών και ενοικιαστών συγκεντρώνοντας τις περισσότερες αναζητήσεις στο δήμο Αθηναίων, ενώ εκτός του δήμου Αθήνας οι ενδιαφερόμενοι φέρνουν πρώτες στις προτιμήσεις τους τη Γλυφάδα για αγορά και τη Νέα Σμύρνη για ενοικίαση κατοικίας.

Τα στοιχεία προέρχονται από έρευνα του Spitogatos.gr σχετικά με τις πιο δημοφιλείς περιοχές αναζήτησης κατοικίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την ανάλυση των αναζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν στην πλατφόρμα τον Απρίλιο του 2018. 

Την πεντάδα των πιο δημοφιλών περιοχών για αγορά σπιτιού στο κέντρο της Αθήνας συμπληρώνουν οι περιοχές: Αμπελόκηποι - Πεντάγωνο, Κολωνάκι - Λυκαβηττός, ιστορικό κέντρο, Παγκράτι και Εξάρχεια - Νεάπολη, όπως συμπληρώνουν. Πιο ακριβά είναι τα σπίτια που προσφέρονται στο ιστορικό κέντρο, με μέση ζητούμενη τιμή λίγο χαμηλότερη των 3.500 ευρώ ανά τ.μ., και ακολουθούν το Κολωνάκι και ο Λυκαβηττός, με μέση τιμή λίγο υψηλότερη των 3.300 ευρώ ανά τ.μ.. Στα 1.500 ευρώ ανά τ.μ. περίπου είναι οι τιμές σε Αμπελοκήπους - Πεντάγωνο και Παγκράτι, ενώ λίγο χαμηλότερα των 1.200 ευρώ ανά τ.μ. στα Εξάρχεια.

Στις ενοικιάσεις διαμερισμάτων εντός του δήμου Αθηναίων, οι ίδιες περιοχές -πλην των Εξαρχείων στη θέση των οποίων βρίσκονται τα Ιλίσια- είναι και οι πλέον δημοφιλείς. Πιο ακριβή, ωστόσο, είναι η τιμή του μέσου ενοικίου στο ιστορικό κέντρο, στα πέριξ των 14 ευρώ ανά τ.μ. και ακολουθεί το Κολωνάκι και ο Λυκαβηττός με 12,6 ευρώ ανά τ.μ.. Στους Αμπελοκήπους, η μέση τιμή είναι στα 7,8 ευρώ ανά τ.μ. και στα Ιλίσια στα 8 ευρώ ανά τ.μ..

Εκτός του δήμου Αθηναίων, βόρεια και νότια προάστια μονοπωλούν το ενδιαφέρον των υποψηφίων αγοραστών, ενώ για όσους θέλουν να νοικιάσουν προστίθενται και περιοχές όπως το Περιστέρι και το Ηράκλειο.

Οι πιο ακριβές τιμές για αγορά παρατηρούνται στη Βούλα, οριακά χαμηλότερα των 3.200 ευρώ ανά τ.μ., ενώ κοντά στα 3.150 ευρώ ανά τ.μ. διαμορφώνονται οι τιμές στη Γλυφάδα. Στον αντίποδα, η πιο φθηνή δημοφιλής περιοχή για αγορά σπιτιού είναι η Καλλιθέα, με μία μέση τιμή αγοράς λίγο χαμηλότερη των 1.250 ευρώ ανά τ.μ.. Στα βόρεια προάστια, στην Κηφισιά η μέση τιμή φθάνει κοντά στα 2.600 ευρώ ανά τ.μ., στο Μαρούσι στα 2.000 ευρώ ανά τ.μ. και στο Χαλάνδρι λίγο πάνω από τα 2.100 ευρώ ανά τ.μ..

Στη συμπρωτεύουσα η πρώτη επιλογή για όλους είναι η Καλαμαριά, με μέση τιμή πώλησης λίγο πάνω από τα 1.600 ευρώ ανά τ.μ. και μέση τιμή ενοικίου στα 6 ευρώ ανά τ.μ. Το κέντρο της Θεσσαλονίκης είναι πολύ δημοφιλές για αγορά με μέση τιμή λίγο χαμηλότερη των 1.400 ευρώ ανά τ.μ και ακολουθούν η Τούμπα, η Πυλαία και η περιοχή Ευόσμου, λίγο κάτω από τα 900 ευρώ ανά τ.μ..

Οι υποψήφιοι μισθωτές ως δεύτερη επιλογή μετά την Καλαμαριά τοποθετούν την Τούμπα με 6,3 ευρώ ανά τ.μ. μέσο ενοίκιο και ακολουθούν ο Εύοσμος με 4,1 ευρώ ανά τ.μ., το ακριβό κέντρο της πόλης με ενοίκιο 8,5 ευρώ ανά τ.μ. και η Πυλαία με 7,1 ευρώ ανά τ.μ.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok