Νέος Πρόεδρος της INTERCARGO ο Δημήτριος Φαφαλιός

Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2018 12:39

Ο κ. Δημήτριος Ι. Φαφαλιός, Πρόεδρος και Διευθυντής της Fafalios Shipping S.A., εκλέχθηκε παμψηφεί νέος Πρόεδρος της INTERCARGO μετά τις αρχαιρεσίες που έλαβαν χώρα την Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2018, στο Λονδίνο και λαμβάνει τη «σκυτάλη» από τον κ. Ιωάννη Πλατσιδάκη, ο οποίος ολοκλήρωσε 6 δημιουργικά έτη στο τιμόνι της Διεθνούς Ενώσεως Πλοιοκτητών Ξηρού Φορτίου.

Η INTERCARGO εκπροσωπεί τα συμφέροντα των πλοιοκτητών ξηρού φορτίου, ενώ διαδραματίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο τόσο στους κόλπους του Ιnternational Μaritime Οrganization (IMO) όσο και στα διεθνή ναυτιλιακά fora. Με έδρα το Λονδίνο, το δημιούργημα του αείμνηστου Αντώνη Χανδρή βρίσκεται υπό την ηγεσία σημαντικών Ελλήνων προέδρων εδώ και 14 συναπτά έτη. Πριν από τη θητεία του κ. Πλατσιδάκη, πρόεδρος ήταν ο κ. Νικόλαος Παππαδάκης.

Ο νέος Πρόεδρος της INTERCARGO είναι απόφοιτος του τμήματος Naval Architecture and Ship Building του Πανεπιστημίου του Newcastle upon Tyne, ενώ κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (Master of Science in Ocean Systems Management) από το MIT και διατηρούσε μέχρι πρότινος τη θέση του Προέδρου της Τεχνικής Επιτροπής της INTERCARGO, ενώ κατέχει ακόμη σημαντικές θέσεις σε διάφορες εφοπλιστικές ενώσεις και επιτροπές.

Να σημειωθεί πως ο κ. Φαφαλιός θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα στην INTERCARGO την 1η Ιανουαρίου 2019.