Νεώριο Σύρου: 240 νέες θέσεις εργασίας δημιουργεί η Onex Shipyards

Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2018 16:59

Σε γενική ανακατασκευή της δεξαμενής «Βιολάντω» στο Νεώριο Σύρου, αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα η Onex Shipyards του Πάνου Ξενοκώστα.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα πολλών εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα διαρκέσει περίπου 3 μήνες με στόχο να καταστεί η «Βιολάντω» που είχε βυθισθεί και ανελκυσθεί πριν από περίπου τρεις μήνες, η πιο σύγχρονη και αξιόπιστη επιλογή για Panamax size στην περιοχή.

Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν εντός της ερχόμενης εβδομάδας, ενώ τα πρώτα πλοία στη δεξαμενή αναμένονται από τις 30 Ιανουαρίου του 2019.

Η διοίκηση της Onex επισημαίνει πως αρχικά είχε αποφασιστεί μια απλή επισκευή της δεξαμενής, ενώ ακολούθως η εταιρεία προχώρησε στην απόφαση για αναβάθμιση της δεξαμενής παρότι δεν έχει εξασφαλισθεί η έγκριση του Πρωτοδικείου Σύρου για τη μεταβίβαση του ναυπηγείου στην ONEX.

Υπογραμμίζει, επίσης, πως η ελληνική γραφειοκρατία και οι καθυστερήσεις που υπάρχουν δεν πτοούν την Onex Shipyards, η οποία έχει δώσει ελπιδοφόρα δείγματα γραφής σε έναν κλάδο που πολλοί τον θεωρούσαν ξοφλημένο.

Όσον αφορά στο γιατί η εταιρεία δεν περιμένει την απόφαση του Δικαστηρίου, υπογραμμίζεται από την Onex Shipyards πως «το όραμα και η αγάπη του Πάνου Ξενοκώστα για αυτό που κάνει δεν μπορεί να υποκύπτουν και να περιορίζονται μέσα από κανενός είδους γραφειοκρατία».

«Με την κίνηση αυτή», τονίζεται, «περνάμε απλά την πόρτα της νέας εποχής του Νεωρίου και δημιουργούμε άλλες 200-240 θέσεις εργασίας. Είναι κίνηση που οι πελάτες μας απαιτούν, οι εργαζόμενοί μας ονειρεύονται, ενώ ταυτόχρονα με τους συνεργάτες μας έχουμε σχεδιάσει εδώ και πολύ καιρό».