Π. Τσακλόγλου: Σε λίγα χρόνια τo ΤΕΚΑ θα είναι ο μεγαλύτερος θεσμικός επενδυτής της χώρας

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022 18:42
Π. Τσακλόγλου: Σε λίγα χρόνια τo ΤΕΚΑ θα είναι ο μεγαλύτερος θεσμικός επενδυτής της χώρας

Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνος Τσακλόγλου, συμμετείχε στις εργασίες του συνεδρίου της «Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών» με θέμα: «Η Σημασία της Επαγγελματικής Διαχείρισης των Ασφαλιστικών Πυλώνων». Όπως επεσήμανε στην παρέμβαση του ο κ. Τσακλόγλου, «τα συλλογικά - θεσμικά σχήματα επένδυσης είναι για τους αποταμιευτές ό,τι είναι για τους εργαζόμενους οι εργατικές ενώσεις: Ισχύς εν τη ενώσει. Ο πιο σημαντικός και πιο συνηθισμένος σκοπός αποταμίευσης των πολιτών είναι η ασφαλιστική/συνταξιοδοτική αποταμίευση. Αυτή η αποταμίευση αποτελεί ταυτόχρονα τη σημαντικότερη συνιστώσα της εθνικής αποταμίευσης. Και η εθνική αποταμίευση, με τη σειρά της, λειτουργεί σαν ισχυρός αναπτυξιακός μοχλός που υποστηρίζει την εμβάθυνση της εγχώριας κεφαλαιαγοράς, τις εγχώριες επενδύσεις, την αύξηση της παραγωγικότητας και την ανάπτυξη».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε κομβικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης, οι οποίες όπως είπε «άμεσα ή έμμεσα δημιουργούν ευνοϊκό πλαίσιο για να αναπτυχθεί και στη χώρα μας η συνταξιοδοτική αποταμίευση, και η κεφαλαιοποιητική ασφάλιση» και ανέφερε τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους, την εισαγωγή κεφαλαιοποιητικών στοιχείων στην επικουρική ασφάλιση με την δημιουργία του ΤΕΚΑ και τον σχεδιασμό ενός πιο ευέλικτου και συνεκτικού θεσμικού πλαισίου που θα διευκολύνει την ανάπτυξη των Επαγγελματικών Ταμείων.

Αναφερόμενος στη λειτουργία του νέου Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ), ο κ. Τσακλόγλου ανέφερε ότι «η επαγγελματική διαχείριση των θεσμικών κεφαλαίων της κοινωνικής ασφάλισης είναι αδιαπραγμάτευτη. Εμπιστευόμαστε τις αποταμιεύσεις των ασφαλισμένων στους επαγγελματίες διαχειριστές κεφαλαίων, όπως εμπιστευόμαστε την υγεία μας στους επαγγελματίες της Υγείας. Θέλουμε το ΤΕΚΑ να είναι το υπόδειγμα. Να θέτει ψηλά τον πήχη για όλους τους φορείς διαχείρισης συνταξιοδοτικών αποταμιεύσεων ανεξαρτήτως πυλώνα».

«Το ΤΕΚΑ, το νέο Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης, σήμερα είναι μικρό. Σε λίγα χρόνια, όμως, θα είναι ο μεγαλύτερος θεσμικός επενδυτής της χώρας. Γι’ αυτό το ΤΕΚΑ σχεδιάστηκε με υψηλό αίσθημα ευθύνης, ώστε να δώσει αξία στις αποταμιεύσεις των ασφαλισμένων και το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα βασισμένο στις αρχές της διαφάνειας, της καλής διακυβέρνησης, της επαγγελματικής διαχείρισης», σημείωσε ο κ. Τσακλόγλου.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok