Γεωργιάδης: Την επόμενη Τετάρτη η ψήφιση του εργασιακού νομοσχεδίου - Το επίδομα προσωπικής διαφοράς στους συνταξιούχους θα δοθεί κανονικά τον Ιανουάριο

Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2023 18:57
Γεωργιάδης: Την επόμενη Τετάρτη η ψήφιση του εργασιακού νομοσχεδίου - Το επίδομα προσωπικής διαφοράς στους συνταξιούχους θα δοθεί κανονικά τον Ιανουάριο

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνι Γεωργιάδη στον ρ/σ REAL FM για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο.

Για την πορεία του εργασιακού νομοσχεδίου:
«Το Υπουργείο Εργασίας έχει κάνει σημαντικό έργο αυτούς τους τρεις μήνες και είμαι υπερήφανος γι’ αυτό. Το νομοσχέδιό μας είναι σήμερα στη Βουλή και ξεκινάει η διαδικασία συζήτησης και ψήφισής του».

Για τη διάταξη που επιτρέπει στους εργαζόμενους να εργάζονται Σαββατοκύριακο με προσαύξηση μισθού:
«Στο νομοσχέδιό μας έχουμε μία διάταξη για τις βιομηχανίες τροφίμων - αναψυκτικών και εμφιαλώσεως νερού όπου τους επιτρέπουμε να έχουν επταήμερη λειτουργία, δηλαδή οι εργαζόμενοί τους να δουλεύουν πενθήμερο με κυλιόμενες βάρδιες συμπεριλαμβάνοντας και το Σαββατοκύριακο. Αυτό το κάναμε διότι με οικονομοτεχνική μελέτη που κατατέθηκε στο γραφείο μας αποδείχθηκε ότι οι επιχειρήσεις αυτές ζημιώνονται πολύ από το κλείσιμο των μηχανών τους την Κυριακή. Μέχρι να ξαναπάρουν μπρος τα μηχανήματα αυτά - χάνουν στην πραγματικότητα και τη Δευτέρα-, άρα παθαίνουν ουσιαστική ζημία στην παραγωγική τους διαδικασία. Φαντάζομαι όλοι συμφωνούμε ότι θέλουμε να αυξηθούν οι εξαγωγές μας και να γίνει η οικονομία μας πιο ανταγωνιστική. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις αυτές το ζητούν διότι η υπερωριακή απασχόληση την Κυριακή πληρώνεται με συν 40%, άρα έχουν υψηλότερα εισοδήματα».

Για το επίδομα προσωπικής διαφοράς και το market pass:
«Το επίδομα προσωπικής διαφοράς στους συνταξιούχους θα δοθεί κανονικά το μήνα Ιανουάριο. Έχω δεχθεί πολλά ερωτήματα αν αυτή μας η δέσμευση θα υλοποιηθεί ή όχι. Και σας λέω ότι θα υλοποιηθεί. Τώρα, όσον αφορά το market pass, πλέον δεν έχω καμία αρμοδιότητα και δεν μπορώ να σας πω περισσότερα διότι δεν το γνωρίζω».

Για τις ρυθμίσεις που θα περιλαμβάνονται στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο:
«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, οι ρυθμίσεις είναι στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Το λέω γιατί πολύς κόσμος θα αναρωτιέται πότε θα ψηφιστούν. Εάν το Ελεγκτικό Συνέδριο μας δώσει την έγκριση μέχρι την επόμενη Τετάρτη που θα είμαστε στην Ολομέλεια, θα κατατεθούν στην Ολομέλεια για να ψηφιστούν σε αυτό το νομοσχέδιο. Εάν το Ελεγκτικό Συνέδριο για οποιοδήποτε λόγο καθυστερήσει, θα μπουν αναγκαστικά οι ρυθμίσεις σε επόμενο νομοσχέδιο γιατί είναι εκ του συντάγματος υποχρεωτικό όποιες διατάξεις επηρεάζουν το ασφαλιστικό μας σύστημα να περνάνε από τον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου».

Videos

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

  • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok