Παγκόσμιο σοκ από τον τραγικό θάνατο του θρύλου του NBA Κόμπι Μπράιαντ και της 13χρονης κόρης του

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020 08:07
Παγκόσμιο σοκ από τον τραγικό θάνατο του θρύλου του NBA Κόμπι Μπράιαντ και της 13χρονης κόρης του

Παγκόσμιο σοκ προκάλεσε η είδηση του τραγικού θανάτου του άσου του NBA Κόμπι Μπράιαντ και της 13χρονης κόρης του, Τζιάνα, οι οποίοι επέβαιναν στο ελικόπτερο που συνετρίβη την Κυριακή στην περιοχή Καλαμπάσας στην Καλιφόρνια.

Στο μοιραίο ιδιωτικό ελικόπτερο του Κόμπι Μπράιαντ, εκτός από τον ίδιο και την ανήλικη κόρη του, επέβαιναν ακόμη ο Τζον Αλτομπέλι, προπονητής μπέιζμπολ σε κολέγιο της επαρχίας Όραντζ, η γυναίκα του Κέρι και η 13χρονη κόρη τους Αλίσα, που έπαιζε μπάσκετ στην ίδια ομάδα με την Τζιάνα Μπράιαντ. Ανάμεσα στα θύματα και η Κριστίνα Μάουζερ, βοηθός του Κόμπι Μπράιαντ.

Με δεδομένο το γεγονός ότι τα ελικόπτερα Sikorsky S-76B, όπως αυτό του Μπράιαντ, θεωρούνται από τα κορυφαία και διαθέτουν δυο μηχανές, θεωρείται σχεδόν απίθανο να έπεσε εξαιτίας μηχανικής βλάβης, σύμφωνα με τον Kurt Deetz, πρώην πιλότο της Island Express Helicopters, με την οποία συνήθιζε να πετά ο Κόμπι Μπράιαντ, σύμφωνα με τους Los Angeles Times.

Η πιο πιθανή αιτία της συντριβής είναι η κακοκαιρία, αφού στην περιοχή την ώρα του δυστυχήματος επικρατούσε πυκνή ομίχλη. Μάλιστα, το τμήμα αεροπορίας της αστυνομίας του Λος Άντζελες είχε διατάξει να μην πετούν χθες το πρωί τα ελικόπτερα και να μείνουν προσγειωμένα έως το απόγευμα.

Το ραντάρ πτήσεων εντόπισε τα πρώτα προβλήματα στο ελικόπτερο όταν πετούσε πάνω από τον ζωολογικό κήπο του Λος Αντζελες. Μάλιστα, φέρεται να έκανε συνεχώς κύκλους πάνω από την περιοχή πετώντας σε χαμηλό ύψος στα 250 μέτρα, περιμένοντας να καθαρίσει η ομίχλη.

koby NBA crash

Ο πιλότος επικοινώνησε με τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου Burbank στις 9:30 και σύμφωνα με τα αρχεία του πύργου, ο πιλότος φέρεται να έκανε κύκλους για ένα τέταρτο. Τελικά, αποφάσισε να κατευθυνθεί βόρεια πάνω από τον εθνικό δρόμο 118 πριν κάνει στροφή στα δυτικά, πετώντας πάνω από τον 101 στην περιοχή Woodland Hills της Καλιφόρνια.

Στις 9:40 έπεσαν πάνω σε ακόμα πιο άσχημο καιρό, με την ομίχλη να είναι ακόμα πιο πυκνή και το ελικόπτερο άλλαξε ξανά προσανατολισμό, ακολουθώντας πλέον πορεία προς το νότο, που έμελλε να αποβεί μοιραία. Κι αυτό γιατί κατευθύνθηκε προς ορεινό όγκο με βουνά. Τότε ο πιλότος αναγκάστηκε να ανεβάσει το ελικόπτερο από τα 1.200 πόδια στα 2.000 δηλαδή γύρω στα 600 μέτρα από το έδαφος. Ωστόσο, πέντε λεπτά αργότερα ο καταγραφέας πτήσεων τους «έπιασε» να πετούν προς ένα βουνό σε ύψος περίπου 500 μέτρων και με ταχύτητα 161 κόμβων. Αυτή -προς το παρόν- φαίνεται να είναι και η τελευταία καταγραφή του στίγματος του ελικοπτέρου στο flight tracker.

Σύμφωνα με τον Kurt Deetz, από τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τα δεδομένα της πτήσης και το γεγονός πως τα συντρίμμια του ελικοπτέρου διασκορπίστηκαν σε μεγάλη απόσταση, το ελικόπτερο του Κόμπι Μπράιαντ πετούσε με μεγάλη ταχύτητα την ώρα της συντριβής, με σχεδόν 160 μίλια την ώρα. Μετά από 40 λεπτά πτήσης, πρόσθεσε, το ελικόπτερο θα μπορούσε να έχει πολλά καύσιμα και αυτό «είναι αρκετό για να ξεκινήσει μια μεγάλη φωτιά», όπως αναφέρει και μια μαρτυρία ότι πράγματι συνέβη κατά τη συντριβή του ελικοπτέρου.

Ο «Black Mamba» υπήρξε ένας από τους κορυφαίους παίκτες στην Ιστορία του ΝΒΑ, με 18 all star εμφανίσεις κατά τη διάρκεια της 20χρονης καριέρας του στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου, όπου θήτευσε αποκλειστικά στους Los Angeles Lakers. 

Στην τροπαιοθήκη του ξεχωρίζουν 5 πρωταθλήματα ΝΒΑ, 2 τίτλοι MVP τελικών και ένας κανονικής περιόδου (2008), δύο χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες με τις ΗΠΑ, ενώ το 2018 κέρδισε Όσκαρ για την ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους «Dear Basketball». 

Ο 42χρονος "black mamba" έχασε τη ζωή του μία ημέρα μετά από την ιστορική επίδοση του Λεμπρόν Τζέιμς, που τον προσπέρασε στον πίνακα των σκόρερ, αφήνοντας τον στην 4η θέση της σχετικής λίστας. Στο τελευταίο του Tweet, ο Κόμπε Μπράιαντ είχε συγχαρεί τον Λεμπρόν Τζέιμς για το ρεκόρ του, ο οποίος έμαθε εν πτήσει για τον χαμό του Κόμπυ και απαθανίστηκε να κλαίει με λυγμούς στο αεροδρόμιο.

Όλα τα παιχνίδια της αγωνιστικής ανέβαλε το NBA για τον τραγικό θάνατο του Κόμπε Μπράιαντ. Ωστόσο σε κάποια ματς που βρίσκονταν σε εξέλιξη, οι παίκτες έκλαιγαν με λυγμούς στο άκουσμα του θανάτου του θρύλου του ΝΒΑ.

Το διαδίκτυο κατακλύστηκε στη συνέχεια από εκατομμύρια συλλυπητήρια μηνύματα, ενώ εκατοντάδες κόσμου συγκεντρώνονται ακόμα έξω από το «Staples Center», εκεί όπου ο θρύλος του γιγαντώθηκε, για να τιμήσουν τη μνήμη του Κόμπι Μπράιαντ και της κόρης του, Τζιάνα, φωνάζοντας ρυθμικά «Κόμπι, Κόμπι» και «MVP, MVP».φωνάζοντας ρυθμικά «Κόμπι, Κόμπι» και «MVP, MVP».

Ο 42χρονος θρύλος του NBA είχε τέσσερις κόρες από τη σύζυγό του Βανέσα, την Τζιάνα, τη Νατάλια, την Μπιάνκα και τη νεογέννητη Κάπρι.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok