Χρηματοδότηση-μαμούθ ύψους 50 εκατ. δολαρίων για την Blueground

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019 19:13

Μία από τις μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις όλων των εποχών από ελληνικές startups, ύψους 50 εκατ. δολαρίων, «σήκωσε» η Blueground από το Ευρωπαϊκό fund Prime Ventures και το Αμερικανικό fund WestCap.

Με τη σημερινή επένδυση, τα συνολικά κεφάλαια που έχει σηκώσει η Blueground ανέρχονται στα 78 εκατ. δολάρια και πλέον η εταιρεία μπαίνει στο «κλαμπ» των εταιρειών με την υψηλότερη άντληση κεφαλαίων στην Ελλάδα από ξένους επενδυτές. Πρόκειται για τη δεύτερη χρηματοδότηση που εξασφαλίζει από ξένα επενδυτικά funds μέσα στο 2019, επιβεβαιώνοντας τις μεγάλες προοπτικές της εταιρείας.

O CEO και συνιδρυτής της Blueground, Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου, στις πρώτες του δηλώσεις στα αμερικανικά ΜΜΕ, μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας για την νέα χρηματοδότηση δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η νέα άντληση κεφαλαίων θα επιτρέψει στην εταιρεία μας να επεκταθεί στο Λονδίνο και το Παρίσι στην Ευρώπη, καθώς και στο Σιάτλ πριν το τέλος της φετινής χρονικά και παράλληλα να διπλασιάσει την ομάδα ανάπτυξης λογισμικού της πλατφόρμας».

Στην Ελλάδα, η Blueground απασχολεί σήμερα 200 εργαζόμενους και συνολικά 400 σε παγκόσμιο επίπεδα, έχοντας ανακοινώσει πριν από μερικούς μήνες ότι έχει σχεδιάσει ήδη την πρόσληψη επιπλέον 150 ατόμων μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου του 2020.

Η εταιρεία είχε εξασφαλίσει και στο παρελθόν μεγάλες χρηματοδοτήσεις από ελληνικά και ξένα επενδυτικά funds, χωρίς όμως να φτάσει σε ένα τέτοιο ποσό. Ενδεικτικά, ο προηγούμενος γύρος χρηματοδότησής της, ο οποίος ανακοινώθηκε μόλις πριν μερικούς μήνες, έφτασε στα 28 εκατ. δολάρια.

Στις ΗΠΑ θεωρείται από τις πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες tech real-estate startups και σε προηγούμενους γύρους -ένας εκ των οποίων στις αρχές του περασμένου Μαρτίου- είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη των Endeavor Catalyst, Jabbar Internet Group και AlleyCorp του Kevin Ryan, εκτός από το ελληνική fund VentureFriends, που την έχει στηρίζει σε προηγούμενους γύρους.

Ποια είναι η Blueground

Η Blueground μισθώνει και αναβαθμίζει υπάρχουσες κατοικίες, τις οποίες στη συνέχεια διαθέτει σε στελέχη επιχειρήσεων και άλλων οργανισμών για μεσαίο ή μεγάλο χρονικό διάστημα διαμονής.

Μέσα σε λίγα χρόνια από την ίδρυσή της, το 2017, η εταιρεία έχει καταφέρει να αποκτήσει σημαντική παρουσία στην Αμερική και να «μεταφέρει» την έδρα της στη Νέα Υόρκη. Έχει λάβει -όπως προαναφέρθηκε- σημαντικές χρηματοδοτήσεις και έχει καταφέρει να «αλλάξει» τον κλάδο του real estate.

Το 2019 ήταν μια χρονιά ορόσημο για την Blueground, καθώς τριπλασίασε τον κύκλο εργασιών της και έφτασε το ένα εκατομμύριο διανυκτερεύσεις.

Από την ίδρυσή της το 2013 ως σήμερα η Blueground έχει αναπτύξει την παρουσία της σε 9 πόλεις σε όλο τον κόσμο, με πάνω από 2.800 διαμερίσματα σε 4 χώρες (Ελλάδα, Τουρκία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ΗΠΑ), συνεχίζοντας την επιτυχημένη της πορεία σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία με στόχο να φτάσει τα 50.000 διαμερίσματα σε 50 πόλεις μέσα στην επόμενη τετραετία (2020-2023) σύμφωνα με τον στρατηγικό σχεδιασμό της.

Πηγή: startupper.gr

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok