Κουβέλης: «Πλεονασματικά τα 10 μεγάλα περιφερειακά λιμάνια στα οποία θα γίνουν παραχωρήσεις δραστηριοτήτων - Ενδιαφέρον και για τον Βόλο»

Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019 11:46

Το προοδευτικό περιεχόμενο της ανάπτυξης σημαίνει ότι η ανάπτυξη διαχέεται σε όλους τους αρμούς της κοινωνίας και όχι μόνο στους οικονομικά ισχυρούς, υπογράμμισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης, από τον Βόλο, όπου παρέστη στα εγκαίνια του νέου Γραφείου της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος. Ο κ. Κουβέλης εξήρε το ρόλο των ανδρών και γυναικών του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, προσφέροντας έτσι μια τιμητική διάκριση για τη χώρα μας σε όλη την Ευρώπη.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας επισκέφτηκε τον Οργανισμό Λιμένα Βόλου με τη διοίκηση του οποίου συζήτησε θέματα ανάπτυξης του Λιμανιού. Στη συνέχεια συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των εργαζομένων στο λιμάνι και ακολούθως έδωσε συνέντευξη Τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας τόνισε ότι η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την υποπαραχώρηση δραστηριοτήτων στα 10 μεγάλα περιφερειακά λιμάνια της χώρας, μεταξύ αυτών και του Βόλου, εντάσσεται στο μοντέλο ανάπτυξης που υπηρετεί και θέλει να υπηρετήσει στο μέλλον η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας ειδικά για το λιμάνι του Βόλου ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μεταξύ της της διοίκησης του ΟΛΒ και των εργαζομένων στο λιμάνι, κατέδειξε με την πλέον κατηγορηματική σαφήνεια την πολιτική βούληση και υποχρέωση της κυβέρνησης να προστατεύσει και να ενισχύσει τα δικαιώματα των ανθρώπων της εργασίας.

Ο κ. Κουβέλης πρόσθεσε ότι η πιθανή εφαρμογή μιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής για τα λιμάνια θα έχει σαν αποτέλεσμα την πλήρη ιδιωτικοποίησή τους, και θα επιφέρει πλατιές συνέπειες στην οικονομία και στις τοπικές κοινωνίες. Όπως σημείωσε, ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από επενδυτές για το λιμάνι του Βόλου.

«Το λιμάνι του Βόλου είναι από τα σημαντικότερα 10 περιφερειακά λιμάνια της χώρας και μάλιστα έχει τη δυνατότητα πολλαπλών επενδύσεων, σε διάφορες δραστηριότητες. Με τη νέα διοίκηση του ΟΛΒ και το λιμάνι του Βόλου και τα άλλα λιμάνια όμως έχουν πραγματοποιήσει μεγάλα και σημαντικά βήματα και δεν είναι πλέον ελλειμματικά, αλλά πλεονασματικά», δήλωσε ο κ. Κουβέλης.

Ερωτηθείς για τη μη συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός τόνισε ότι δεν είναι επιλογή του η αποχώρησή του από την πολιτική, υπογραμμίζοντας πως παραμένει στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την προώθηση και άσκηση μιας αριστερής προοδευτικής και δημοκρατικής πολιτικής για τη χώρα την κοινωνία και το λαό.

Τον Υπουργό συνόδευαν στα εγκαίνια των γραφείων της 4ης ΠΕΔΙΛΣ η Υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, η Υφυπουργός Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, οι δύο Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου, Διονύσης Τεμπονέρας και Χρήστος Λαμπρίδης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος ΛΣ Σταμάτης Ράπτης, και ο Α΄ Υπαρχηγός, Αντιναύαρχος ΛΣ Θεόδωρος Κλιάρης.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok