Eurobank: Δωρεά 354.000 ευρώ στη Σχολή Ευελπίδων για ανακαίνιση κτιριακών υποδομών

Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021 18:00
Eurobank: Δωρεά 354.000 ευρώ στη Σχολή Ευελπίδων για ανακαίνιση κτιριακών υποδομών

«Η πρωτόγνωρη κρίση που όλοι βιώνουμε το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι δεδομένο πως αλλάζει τον κόσμο. Μεταξύ άλλων όμως ανέδειξε με εμφατικό τρόπο τη σημασία που έχει η ανάπτυξη μιας σύγχρονης μορφής εταιρικής υπευθυνότητας. Εμείς στηρίζουμε την Πολιτεία και θα συνεχίσουμε, διαχρονικά, να στηρίζουμε και τις δικές σας προσπάθειες, με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και τη χώρα», ανέφερε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Σταύρος Ιωάννου, στην εκδήλωση παράδοσης της χορηγίας της Eurobank στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.

«Ανατρέχοντας λίγο στην ιστορία της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, που ιδρύθηκε από τον Ιωάννη Καποδίστρια το 1828 και ο οποίος οραματίστηκε μια σχολή με στρατιωτική και κοινωνική αγωγή και επιστημονική κατάρτιση -λίγα μόλις χρόνια μετά την εθνική παλιγγενεσία που φέτος γιορτάζουμε τα 200 χρόνια της -, θα ήθελα να πω ότι είμαστε πραγματικά πολύ υπερήφανοι για εσάς. Για όλους όσους θέτουν εαυτόν στη διάθεση της πατρίδας και υπηρετούν τον Έλληνα πολίτη, την κοινωνία και τη χώρα. Ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης, συμβάλλουμε στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των αυριανών ηγετών των Ενόπλων Δυνάμεων», είπε ο κ. Ιωάννου.

Η δωρεά αφορά το έργο της ανακαίνισης των κτιριακών υποδομών του 5ου λόχου, αξίας τριακοσίων πενήντα τεσσάρων χιλιάδων ευρώ, μια ενέργεια η οποία ξεκίνησε περί τα τέλη Οκτωβρίου του 2020 και ολοκληρώθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2021 και οι οποίες νέες εγκαταστάσεις έχουν φυσικά τεθεί σε λειτουργία, φιλοξενώντας Ευέλπιδες που φοιτούν στη Σχολή.

«Η Eurobank, η Διοίκησή της, αλλά και το σύνολο του προσωπικού μας, αναγνωρίζουμε, έμπρακτα, την ηρωική διάσταση της μάχης που δίνει ο Ελληνικός Στρατός, όποτε προκύπτει ανάγκη. Και φυσικά δεν εννοούμε αποκλειστικά και μόνο ό,τι συμβαίνει στα σύνορα και την προάσπιση της εδαφικής μας ακεραιότητας, τα οποία θεωρούνται «εκ των ων ουκ άνευ». Ο Ελληνικός Στρατός, από τον οπλίτη ως τον ανώτερο αξιωματικό, βρίσκεται πραγματικά δίπλα στον πολίτη και υπηρετεί καθημερινά την ελληνική κοινωνία σε όλα τα πεδία μάχης. Προσφέρει πολύπλευρο κοινωνικό έργο σε όλη την επικράτεια και ιδιαίτερα στις ακριτικές περιοχές, ενισχύοντας τους δεσμούς με την κοινωνία και αυξάνοντας το αίσθημα ασφάλειας και κοινωνικής συνοχής. Για τους λόγους αυτούς, αισθανόμαστε την υποχρέωση να βρισκόμαστε κι εμείς δίπλα στον Ελληνικό Στρατό εμπράκτως», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ιωάννου.

Έκανε δε ιδιαίτερη αναφορά στην καθοριστική συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στη στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων στη μάχη κατά της πανδημίας, ούτε φυσικά την άμεση επέμβασή τους στη μάχη κατά των πυρκαγιών που βιώσαμε πρόσφατα.

«Στεκόμαστε στο πλευρό της Πολιτείας και συμβάλλουμε με κάθε διαθέσιμο μέσο, στην ενίσχυση της κουλτούρας σύμπραξης του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα προς όφελος της κοινωνικής ευημερίας και της προστασίας των συμπολιτών μας», είπε επίσης ο αν. διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok