Fraport: Ισχυρή ανάπτυξη των δραστηριοτήτων στην Ελλάδα
Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018 13:38Καλύτερα από ό,τι αναμενόταν αναπτύσσεται το χαρτοφυλάκιο της Fraport στην Ελλάδα, αναφέρουν σε συνέντευξη που παραχώρησαν στην Wirtschaftswoche ο επικεφαλής της εταιρείας, Stefan Schulte, και ο διευθύνων σύμβουλός της, Αλεξάντρ Τσινέλ.
Όπως επισημαίνει, και αναμεταδίδει το Bloomberg, όσο η Fraport επενδύει συνολικά 415 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για την ανοικοδόμηση, ανακαίνιση και επέκταση των 14 αεροδρομίων της στην Ελλάδα, αυτό το χαρτοφυλάκιο αναπτύσσεται "καλύτερα από το αναμενόμενο".
Σε ερώτηση εάν τους είχε αποθαρρύνει το γεγονός ότι ορισμένα από τα αεροδρόμια βαθμολογούνται συχνά ως τα χειρότερα του κόσμου, ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece απαντά, «αντιθέτως, αυτό λειτουργεί περισσότερο ως κίνητρο για μας. Το δυνατό μας σημείο είναι να βελτιώνουμε ένα μέτριο ή και κακό αεροδρόμιο.
Όταν το ζητούμενο είναι να βελτιώσεις ένα τέλειο αεροδρόμιο και να αυξήσεις την κερδοφορία του, τότε η προστιθέμενη αξία μας είναι περιορισμένη».
Ερωτηθείς γιατί οι επιβάτες, για παράδειγμα στη Θεσσαλονίκη, συνεχίζουν να μεταφέρουν οι ίδιοι τις αποσκευές τους στα σημεία ελέγχου αποσκευών αντί να τα παραδίδουν στα σημεία Check-in, όπως συμβαίνει στα περισσότερα αεροδρόμια του κόσμου, ο κ. Τσινέλ απαντά ότι μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι αυτό θα έχει αλλάξει στα περισσότερα αεροδρόμια.
Σχετικά Άρθρα
- Fraport Greece: Αυξήθηκε κατά 4,7% η επιβατική κίνηση τον Ιούνιο στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια
- Ryanair κατά Fraport: «Υπερβολικά τέλη και αντιαναπτυξιακή πολιτική» - Ζητεί παρέμβαση της κυβέρνησης
- ΥΠΑ: Αύξηση 10% των επιβατών στα 24 αεροδρόμια για το πρώτο δίμηνο του 2026 σε σχέση με πέρυσι
- Fraport: Πάνω από 37 εκατ. επιβάτες στα 14 υπό διαχείριση αεροδρόμια το 2025
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
WTW launches RiskAgility Financial Modeler with expanded agentic capabilities -
Blue Carrier 2: Διαβεβαιώσεις για αποζημιώσεις από την Attica Group -
Allstate - September 2026 Monthly Release -
ΔΥΠΑ: Μειώθηκαν κατά 9% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Σεπτέμβριο 2026 σε ετήσια βάση -
Αύξηση 4,8% στην επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας το 9μηνο του 2026 -
QIC Study: Most Motorists in Qatar Choose Car Insurance Based on Reputation, Not Price