Λονδίνο: Συνεχίζεται η ταλαιπωρία στο Γκάτγουικ λόγω των drones
Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018 17:03Τον χειριστή των drones που έχει προκαλέσει το κλείσιμο του αεροδρομίου Γκάτγουικ στο Λονδίνο αναζητούν από τις 21:00 το βράδυ της Τετάρτης 20 μονάδες της τοπικής Αστυνομίας.
Η διοίκηση του αεροδρομίου ανακοίνωσε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί ότι το αεροδρόμιο παραμένει κλειστό μέχρι νεωτέρας και σίγουρα μέχρι τις 16:00 το απόγευμα τοπική ώρα, καθώς τα drone επανεμφανίζονται κάθε τόσο στον ουρανό πάνω από το αεροδρόμιο. Τουλάχιστον 110.000 επιβάτες θα επηρεαστούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αν το πρόβλημα δεν λυθεί εντός της ημέρας. Η Αστυνομία αποφεύγει κατάρριψή τους λόγω ανησυχιών για το πού θα μπορούσαν να καταλήξουν οι σφαίρες που δεν θα πετύχαιναν το στόχο.
Οι Αρχές είναι πεπεισμένες πλέον ότι πρόκειται για εσκεμμένη ενέργεια για πρόκληση χάους. Σημειώνουν, ωστόσο, ότι δεν συντρέχει λόγος να θεωρηθεί η ενέργεια τρομοκρατικής φύσης.
Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ έκανε λόγο για «εντελώς απαράδεκτη» κατάσταση. Στη Βουλή των Λόρδων έχει ζητηθεί η διενέργεια συζήτησης για την αδυναμία των Αρχών να αντιμετωπίσουν το περιστατικό.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Πειραιώς - Δείκτης Στεγαστικού Κλίματος: Προσδοκίες και αντιλήψεις των ελληνικών νοικοκυριών για την αγορά ακινήτων -
Νέος Τεχνικός Διευθυντής στην ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική o κ. Μιχάλης Κολέτσος -
Bioderma & Emmanouela Cosmetics δημιουργούν το Pink with Purpose Kit, για να ενισχύσουν το «Άλμα Ζωής» -
Ferrari: Αύξηση 6% των εσόδων στο εννεάμηνο, στα 5,68 δισ. ευρώ -
Κυβερνοεπίθεση σε κρεοπωλείο στην Κηφισιά – Ανέβασαν τη θερμοκρασία στους 150 βαθμούς -
ΟΤΕ: Πρόταση του ΔΣ για επανεκλογή του Κώστα Νεμπή για νέα τριετή θητεία