ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Aegean: Μετέφερε περισσότερους από 2,3 εκατ. επιβάτες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο

Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021 19:20

Σημαντική ανάκαμψη στην επιβατική κίνηση κατέγραψε η AEGEAN τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, μεταφέροντας περισσότερους από 2,3 εκατ. επιβάτες (+70% αύξηση σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2020) προσφέροντας συνολικά 3,2 εκατ. θέσεις, μετά την εφαρμογή του πράσινου ψηφιακού πιστοποιητικού στην Ευρώπη και την επανεκκίνηση του τουρισμού.

Ειδικότερα, η AEGEAN μετέφερε περισσότερους από 1,2 εκατ. επιβάτες στο δίκτυο εξωτερικού (+108% αύξηση σε σχέση με το 2020) και περισσότερους από 1 εκατ. επιβάτες στο δίκτυο εσωτερικού (+39% αύξηση σε σχέση με το 2020). Χαρακτηριστικό των επιδόσεων της περιόδου Ιουλίου και Αυγούστου είναι ότι η εταιρεία μετέφερε περισσότερους επιβάτες από όσους είχε μεταφέρει αθροιστικά τους 6 προηγούμενους μήνες.  

Συνολικά, ο συντελεστής πληρότητας για την περίοδο βελτιώθηκε και πλέον ανέρχεται σε 71,7%. Ωστόσο ο συγκεκριμένος δείκτης παραμένει σημαντικά μειωμένος συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, που ήταν 87.2%, καθώς η ανάκαμψη της αγοράς σε πτήσεις προς την Ελλάδα είναι ακόμη μεγαλύτερη από την αύξηση των επιβατών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντικά αποτελέσματα στην επιβατική κίνηση αλλά και τις πληρότητες καταγράφηκαν στις πτήσεις από και προς τις βάσεις της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου αλλά και τη νέα βάση της AEGEAN στην Κέρκυρα.

Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN ανέφερε σχετικά: «Με το δίκτυο και τη δραστηριότητά μας υποστηρίξαμε την ανάκαμψη της τουριστικής κίνησης τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, αμέσως μετά την άρση των βασικών περιορισμών και την εφαρμογή του ψηφιακού πιστοποιητικού στην ΕΕ. Η Ελλάδα είναι από τους προορισμούς που κέρδισαν συγκριτικά με άλλους το στοίχημα της ανάκαμψης. Όμως τόσο η επιμονή της πανδημίας όσο και οι περιορισμοί σε σημαντικές επιμέρους αγορές όπως πχ. η Ρωσία, το Ισραήλ και η Αγγλία, περιόρισαν τις πληρότητες.

Έχουμε περάσει το σημείο αναστροφής της τάσης στην επιβατική κίνηση, όμως σίγουρα έχουμε ακόμη μπροστά μας σημαντικές δυσκολίες και αβεβαιότητες. Οι επενδύσεις μας συνεχίζονται απρόσκοπτα και είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι για τη σταδιακή επιστροφή στην νέα κανονικότητα».  

 

Ιούλιος – Αύγουστος 2021

Ιούλιος – Αύγουστος 2020

% μεταβολή

Επιβατική κίνηση δικτύου AEGEAN & Olympic Air

Εσωτερικού

1,073,982

+ 39%

Εξωτερικού

1,241,572

+ 108%

Σύνολο Δικτύου

2,315,554

+ 70%

Συντελεστής Πληρότητας*

Εσωτερικού

74.8%

+ 0.7% (μβ.)

Εξωτερικού

69.2%

+ 4.8% (μβ.)

Σύνολο Δικτύου

71.7%

+ 2.2% (μβ.)

* Σύνολο χιλιομετρικών επιβατών προγραμματισμένων πτήσεων προς χιλιομετρικές θέσεις

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

ΥΠΑ: Παράταση Notam πτήσεων εξωτερικού έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2021

2,3 δισ. δολάρια αναζητεί η Japan Airlines

επιστροφή στην κορυφή

Σχετικά Άρθρα

  • Aegean: Αποχωρεί από τη θέση του CEO ο Δημήτρης Γερογιάννης
  • Πάνω από 10 χώρες εκπροσωπήθηκαν στο φετινό Porto Carras Pro-Am AEGEAN Mini Tour
  • Aegean Airlines: Στις 30/4 η τακτική Γ.Σ. για εκλογή Δ.Σ. και μέρισμα
  • Aegean: Απέκτησε τα warrants του Ελληνικού Δημoσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Στημένα παιχνίδια μπάσκετ: Στον ανακριτή ο Παναγιώτης Γιαννάκης τη Δευτέρα
  • ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων στις 27 Οκτωβρίου 2026
  • e-ΕΦΚΑ: Από τις 2 Νοεμβρίου μόνο ηλεκτρονικά οι αιτήσεις συνταξιοδότησης στο Δημόσιο
  • Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων: Γεύμα εργασίας με τον αρχηγό του Λιμενικού
  • Β. Κικίλιας: «Η εξωτερική πολιτική είναι αέναη μάχη - Ούτε βήμα πίσω στα κυριαρχικά μας δικαιώματα»
  • Danske Bank becomes the first bank in the Nordic countries to enable business customers to bank through AI agents

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version