Αλεξανδρούπολη: Ακυρώσεις πτήσεων λόγω κακοκαιρίας

Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022 13:12
Αλεξανδρούπολη: Ακυρώσεις πτήσεων λόγω κακοκαιρίας

Αισθητή είναι από χθες η παρουσία της κακοκαιρίας «Διομήδης» και στον Έβρο, με τις χιονοπτώσεις και τους θυελλώδεις ανέμους να συνθέτουν το καιρικό σκηνικό στον ακριτικό νομό, χωρίς ωστόσο να έχει προκαλέσει σημαντικά προβλήματα.

Λόγω της έντονης και συνεχιζόμενης χιονόπτωσης, σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες και τον παγετό, αναστέλλεται σήμερα με απόφαση δημάρχων η λειτουργία των σχολείων σε Σαμοθράκη και Σουφλί, καθώς και στις Φέρες και στην κοινότητα Συκορράχης του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

«Έχουμε κλείσει τα σχολεία γιατί, λόγω της χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών, έχουμε παγετό σε πολλά σημεία», δηλώνει ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος. Διευκρινίζει ότι το οδικό δίκτυο του δήμου παραμένει ανοιχτό, καθώς «έχουν κινηθεί εγκαίρως όλα τα μηχανήματα και ο μηχανισμός του δήμου, σε συνεργασία και με την Περιφέρεια, και δεν έχουμε κυκλοφοριακό πρόβλημα». Ο κ. Καλακίκος σημειώνει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα σημειώνεται παραδοσιακά στον ορεινό όγκο του Δήμου Σουφλίου, ενώ τα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν και διακοπή της ηλεκτροδότησης σε οικισμούς. «Δυστυχώς, το δίκτυό μας είναι απαρχαιωμένο, και με την πρώτη βροχή, την πρώτη χιονόπτωση και με ισχυρούς ανέμους έχουμε πτώση της τάσης και διακοπές ηλεκτροδότησης, αλλά αυτό είναι μόνιμο πρόβλημα… Πέρα από τις ζημίες που έχουν οι οικογένειες, σταματάει η θέρμανση ενώ έχουμε ευπαθείς ομάδες. Αυτή τη στιγμή στο αντλιοστάσιο έχουμε ηλεκτρογεννήτρια», αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Σουφλίου, δηλώνοντας ωστόσο ότι «όλα είναι υπό έλεγχο».

Η λειτουργία του αερολιμένα «Δημόκριτος»

Ο ισχυρός πλάγιος άνεμος έντασης 50 κόμβων (περίπου 8 μποφόρ) που έπνεε στην περιοχή ήταν ο λόγος ματαίωσης της χθεσινοβραδινής πτήσης από Αθήνα προς Αλεξανδρούπολη της εταιρείας Sky Express, ενώ η σημερινή πρωινή πτήση προς την πρωτεύουσα του Έβρου δεν πραγματοποιήθηκε, με απόφαση της εταιρείας, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών (υπό το μηδέν) και της χιονόπτωσης και με τον κίνδυνο παγοποίησης του αεροσκάφους, σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Στέλιο Ζαντανίδη.

Σε ό,τι αφορά την πραγματοποίηση των προγραμματισμένων στη διάρκεια της ημέρας πτήσεων, ο κ. Ζαντανίδης δηλώνει ότι θα γίνουν κανονικά, ενώ ήδη πραγματοποιήθηκε, με μικρή καθυστέρηση, η πρωινή πτήση της Ολυμπιακής από Αθήνα προς Αλεξανδρούπολη και από Αλεξανδρούπολη προς Αθήνα, η οποία εξυπηρέτησε κι όλους τους εναπομείναντες επιβάτες από τις πτήσεις που είχαν ακυρωθεί.

Πηγή: ΑΠΕ

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok