Τα πληρώματα της KLM δεν θα διανυκτερεύουν πλέον στο Κίεβο
Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022 00:17Ο ολλανδική αεροπορική εταιρεία KLM έκανε γνωστό ότι τα πληρώματά των αεροσκαφών της δεν θα περνούν πλέον τη νύχτα τους στο Κίεβο, λόγω της έντασης μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης με αφορμή το ουκρανικό.
Οι πτήσεις της εταιρείας προς την Ουκρανία δεν διακόπτονται, διαβεβαίωσε η KLM.
«Αποφασίστηκε πρόσφατα να μην περνούν τα πληρώματα τη νύχτα τους στο Κίεβο αλλά να επιστρέφουν αμέσως» μετά την πτήση. «Η KLM δίνει πάντα προτεραιότητα στην ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων της», πρόσθεσε στην ανακοίνωση που εξέδωσε, σημειώνοντας ότι «παρακολουθεί και αποτιμά καθημερινά την κατάσταση».
Το θέμα αυτό είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο για την Ολλανδία, μετά τη συντριβή, το 2014, της πτήσης MH17 της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία. Το αεροσκάφος, που εκτελούσε πτήση από το Άμστερνταμ για την Κουάλα Λουμπούρ, καταρρίφθηκε με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι 283 επιβάτες –196 από τους οποίους ήταν Ολλανδοί– και τα 15 μέλη του πληρώματος.
Η Ρωσία αρνείται κάθε ανάμιξή της στην υπόθεση αυτήν.
Τέσερις άνδρες, τρεις Ρώσοι και ένας Ουκρανός, δικάζονται στην Ολλανδία κατηγορούμενοι για την κατάρριψη της πτήσης MH17 με έναν πύραυλο εδάφους-αέρος BUK και αν κριθούν ένοχοι κινδυνεύουν να τους επιβληθεί ισόβια κάθειρξης.
Μετά την τραγωδία, η KLM δεν πετά πλέον πάνω από την ανατολική Ουκρανία και την Κριμαία.
Πηγή: ΑΜΠΕ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
DryDel’s CEO at the stage of 28th Annual Marine Money Greek Ship Finance Forum -
Χίος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο για την 4μηνη διακοπή λειτουργίας του αεροδρομίου -
Orilina Properties: Προσύμφωνο πώλησης συγκροτήματος γραφείων στη Νέα Κηφισιά, με τίμημα άνω των 45 εκατ. ευρώ -
Ενημερωτική εκδήλωση της ΕΑΕΕ με κεντρικό μήνυμα «Φυσικές καταστροφές - Χτίζοντας μια πιο ανθεκτική Ελλάδα» -
Β. Κικίλιας από το Τόκιο: «Εμβάθυνση της ναυτιλιακής συνεργασίας Ελλάδας-Ιαπωνίας με έμφαση στους λιμένες, τα ναυπηγεία και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας» -
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 19 Οκτωβρίου έως 23 Οκτωβρίου