Ο Ντόναλντ και το μαλλί του

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 18:17
Ο Ντόναλντ και το μαλλί του

Κανένα ζώο δεν έπαθε κακό για να γίνει το χτένισμά μου, λέει ο Αμερικανός πρόεδρος και βεβαιώνει πως τα μαλλιά είναι 100% δικά του.

Του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Τίποτε δεν είναι τυχαίο στις συμπεριφορές και δράσεις του Ντόναλντ Τράμπ. Όσο για τα πιστεύω του, με ιδιαιτέρως θεατρικό τρόπο τα είχε προβάλλει και υπογραμμίσει στο βιβλίο του «Πώς να γίνεις πλούσιος», το οποίο στα ελληνικά εκδόθηκε από τις Αττικές Εκδόσεις πριν 16 χρόνια.

Μεταξύ άλλων, έτσι, στο βιβλίο αυτό, όπου εξηγεί γιατί απεχθάνεται τις χειραψίες, για παράδειγμα, ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ κάνει ιδιαίτερη αναφορά και στα μαλλιά του, με αφορμή μια εκπομπή που είχε σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο με τίτλο «Ο Μαθητευόμενος». Γράφει λοιπόν: «…Στη διάρκεια των ετών με έχουν κριτικάρει για το χτένισμά μου, αλλά ποτέ τόσο όσο την ημέρα που έκανε πρεμιέρα ο “Μαθητευόμενος”.

Το περιοδικό New York έγραψε ότι έχω τελειοποιήσει το στιλ «πομπαντ-όβερ». Οι New York Times το αποκάλεσαν «περίπλοκο οικοδόμημα που καλύτερα να το αφήσουμε στους κριτικούς αρχιτεκτονικής».

Προσωπικά, νομίζω ότι είναι ωραία, αλλά ποτέ δεν είπα ότι τα μαλλιά μου είναι το πιο δυνατό μου σημείο. Είπα στον Πατ και στον Ματ ότι απλώς δεν είμαι έτοιμος ν' αλλάξω το στιλ μου. Τα χτενίζω μ’ αυτό τον τρόπο εδώ και πολύ καιρό και λέω να συνεχίσω. Τα ποσοστά θεαματικότητας του Μαθητευόμενου είναι στα ύψη και μπορεί να πέσουν αν αλλάξω λουκ αυτή τη στιγμή.

Ξαφνιάζομαι από το πόσο συχνά με ρωτάνε αν φοράω ποστίς ή περούκα ή «χαλάκι», όπως το λένε χαϊδευτικά.

Η απάντηση, για να μάθουν όλοι την αλήθεια, είναι εμφατικά και κατηγορηματικά όχι: δε φοράω «χαλάκι». Τα μαλλιά μου είναι 100% δικά μοου. Κανένα ζώο δεν έπαθε κακό για να γίνει το χτένισμά μου.

Πάντως, ομολογώ ότι μπορεί να έρθει μια μέρα που θα βάλω ποστίς, περούκα ή χαλάκι - αλλά μόνο αν γίνω φαλακρός, που ελπίζω ποτέ. Ο λόγος είναι πως, όπως οι περισσότεροι άντρες, είμαι πολύ ματαιόδοξος. Πολλές φορές έχω ακούσει να λένε πως οι άντρες είναι πιο ματαιόδοξοι απ' τις γυναίκες και το πιστεύω. Δεν τους αρέσει να το συζητάνε, αλλά ο εκδοτικός οίκος Ράντομ Χάουζ μου πληρώνει μια περιουσία γι' αυτό το βιβλίο και ζήτησε συγκεκριμένα να υπάρχει κεφάλαιο «Η τέχνη των μαλλιών», κι έτσι πρέπει να ομολογήσω τη ματαιοδοξία μου.

Θα αποκαλύψω επίσης μερικά μυστικά των μαλλιών μου.

Ο λόγος που τα μαλλιά μου δείχνουν πάντα περιποιημένα είναι επειδή δεν αντιμετωπίζω συχνά τα στοιχεία της φύσης. Μένω στο κτίριο όπου δουλεύω. Παίρνω το ασανσέρ από την κρεβατοκάμαρα μου και πάω στο γραφείο μου. Τον υπόλοιπο χρόνο είμαι στη λιμουζίνα μου, στο ιδιωτικό μου αεροπλάνο, στο ελικόπτερό μου ή στην ιδιωτική μου λέσχη στο Παλμ Μπιτς, στη Φλόριντα.

Αν τύχει να είμαι έξω, κατά πάσα πιθανότητα θα είμαι σ' ένα από τα γήπεδα μου γκολφ, όπου προστατεύω τα μαλλιά μου φορώντας ένα καπέλο του γκολφ. Είναι επίσης ένας τρόπος για ν' αποφεύγω τους παπαράτσι. Συν το ότι το καπέλο γράφει επάνω ΤΡΑΜΠ με μεγάλα γράμματα - μια αυτόματη διαφήμιση.

Παραδέχομαι επίσης ότι βάφω τα μαλλιά μου. Για κάποιο λόγο, ποτέ το χρώμα δε βγαίνει τέλειο, αλλά, τι στο διάολο, απλώς δε μ' αρέσουν τα γκρίζα μαλλιά.

Αναρωτιέμαι για πόσον καιρό ακόμα τα μαλλιά μου θ' αποτελούν εθνικό θέμα συζήτησης. Ο Λέτερμαν και ο Λένο έχουν μιλήσει με χιούμορ, αλλά ένα άτομο που δε μ' αρέσει είναι η Τζόι Μπέχαρ, μια γυναίκα που δουλεύει για την Μπάρμπαρα Γουόλτερς στο The View. Επί πολλές εβδομάδες επέμενε ότι φοράω περούκα, έτσι η Μπάρμπαρα και το προσωπικό της μου τηλεφώνησαν και ρώτησαν αν θα τους ξάφνιαζα και θα εμφανιζόμουν στην εκπομπή: εμφανίστηκα και, όταν πέρασα το χέρι μου μέσα απ' τα μαλλιά μου και τους απέδειξα ότι ήταν αληθινά, όλοι γέλασαν και το θέμα έληξε….

Από αυτά που προηγούνται,είναι σαφές ότι για τον Ντόναλντ, η ανάληψη της αμερικανικής προεδρίας ήταν και είναι προφανώς μια μπίζνα as usual...!!

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok