Ανοιχτά όλα τα σενάρια για τις ασφαλιστικές της Ελληνικής Τράπεζας στην Κύπρο

Σάββατο, 09 Φεβρουαρίου 2019 11:06

Ανοιχτά είναι όλα τα σενάρια για τις ασφαλιστικές εταιρείες της Ελληνικής Τράπεζας μετά την απόκτηση της περιμέτρου της πρώην ΣΚΤ και της σχετικής πελατειακής βάσης.

Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο της τράπεζας για την αύξηση κεφαλαίου €150 εκ., η τράπεζα θα επανεξετάσει τους ερχόμενους μήνες και πάντως σίγουρα κατά το πρώτο εξάμηνο: (α) τη θέση των θυγατρικών ασφαλιστικών εταιρειών της στην αγορά ασφαλιστικών δραστηριοτήτων, (β) τις συμβάσεις τραπεζοασφαλίσεων (bancassurance) μέσω των οποίων η τράπεζα διανέμει ασφαλιστικά προϊόντα από τις θυγατρικές ασφαλιστικές της εταιρείες προς τους πελάτες της, και γενικά, (γ) τη στρατηγική την οποία η τράπεζα θα πρέπει να ακολουθήσει για να μεγιστοποιήσει την αξία από τις ασφαλιστικές υπηρεσίες και υπηρεσίες τραπεζοασφάλειας.

Σημειώνεται ότι υπάρχουν βελτιωμένες δυνατότητες ανάπτυξης των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας και δημιουργίας αξίας μέσω των θυγατρικών ασφαλιστικών εταιρειών.

«Η τράπεζα θα συνεχίσει να αναζητά πιθανές επιλογές για το καθεστώς των θυγατρικών ασφαλιστικών εταιρειών προκειμένου να υλοποιήσει και να ενισχύσει τα έσοδα που προέρχονται από τις ασφαλιστικές δραστηριότητες, οι οποίες παραμένουν βασικός τομέας εστίασης για την Τράπεζα», σημειώνεται.

Με σκοπό την επίτευξη του βέλτιστου μοντέλου, η τράπεζα θα διορίσει διεθνείς συμβούλους ώστε να προχωρήσει σε συζητήσεις μετά από υπογραφή συμφωνιών εμπιστευτικότητας με τρίτα πρόσωπα που μπορεί να ενδιαφέρονται για πιθανή συνεργασία με την Τράπεζα.

Τέτοια τρίτα πρόσωπα συμπεριλαμβάνουν ασφαλιστικές εταιρείες και χρηματοοικονομικούς επενδυτές. Αυτή η επισκόπηση μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά πιθανών αποτελεσμάτων, συμπεριλαμβανομένων: (α) Είτε της πώλησης των θυγατρικών ασφαλιστικών εταιρειών της Τράπεζας σε μια τρίτη ασφαλιστική εταιρεία ή τη συγχώνευση των θυγατρικών ασφαλιστικών εταιρειών της Τράπεζας με μια τρίτη ασφαλιστική εταιρεία, μαζί σε κάθε περίπτωση τραπεζοασφαλιστικής σύμπραξης με μια τρίτη ασφαλιστική εταιρεία, ή (β) μιας επένδυσης στις θυγατρικές ασφαλιστικές εταιρείες της Τράπεζας για την αναβάθμιση της προσφοράς και της θέσης των προϊόντων τους στην αγορά, ή (γ) καμίας αλλαγής της υφιστάμενης στρατηγικής και του επιχειρηματικού μοντέλου ασφαλιστικών υπηρεσιών.

Η τράπεζα δεν δεσμεύεται σε οποιοδήποτε αποτέλεσμα που θα προκύψει από αυτή τη διερευνητική διαδικασία η οποία επί του παρόντος αναμένεται να οριστικοποιηθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2019.

Πηγή: stockwatch

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok