ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: Διαμαντένιος Χορηγός της εκδήλωσης "Back to Business"

Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019 11:56

Με κύριο χορηγό την ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική πραγματοποιήθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2019 το επίσημο δείπνο “Back-to-Business” που διοργανώνει το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στον κήπο της Βρετανικής Πρεσβευτικής Κατοικίας με Επίτιμο Ομιλητή τον κύριο Κώστα Μπακογιάννη, νέο Δήμαρχο Αθηναίων.

Το συνεχές βελτιούμενο οικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα, οι προοπτικές ανάπτυξης για το μέλλον, αλλά και τα περιθώρια ανάπτυξης των επιχειρηματικών σχέσεων των δύο χωρών κυριάρχησαν στις ομιλίες, αλλά και στις συζητήσεις που ακολούθησαν σ' αυτήν την τόσο σημαντική πρωτοβουλία που υλοποιεί κάθε χρόνο το Επιμελητήριο.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν η πρέσβειρα της Μεγάλης Βρετανίας, κα Κate Smith, καθώς και οι πρόεδροι του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου Άννα Καλλιάνη και Αλέξανδρος Turner.

Ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας & Επενδύσεων του Δήμου Αθηναίων, κύριος Νικόλαος Μακρόπουλος, καθώς και Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της «ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική», που ήταν και ο κύριος χορηγός της εκδήλωσης, ξεκίνησε την ομιλία του ευχαριστώντας την Βρετανίδα Πρέσβειρα για τη φιλοξενία του καθιερωμένου πλέον “Back-to-Business Dinner” στην Πρεσβευτική κατοικία, ενώ στη συνέχεια απευθύνθηκε στους παρευρισκόμενους με τον διττό του ρόλο ως επιχειρηματία, αλλά και ως αντιδημάρχου της Αθήνας.

Ο κ. Μακρόπουλος αναφέρθηκε στην Αθήνα του αύριο και την προοπτική που έχει η νέα δημοτική αρχή και ειδικά ο δήμαρχος ο οποίος έχει καταξιωθεί στο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης εδώ και πολλά χρόνια. 

«Είμαι σίγουρος ότι ο νέος δήμαρχος της Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης, θα δουλέψει σκληρά για τους στόχους που έχει βάλει ώστε η αγαπημένη του Αθήνα να αλλάξει όψη. Να ξανακερδίσει τη χαμένη αίγλη της και να ξαναφέρει κοντά Έλληνες και ξένους επενδυτές», δήλωσε ο κ. Μακρόπουλος.

Στη συνέχεια της ομιλίας του τόνισε: «Θέλουμε να ανεβάσουμε τον πήχη των προσδοκιών και των επιδόσεων της Αθήνας προς όφελος της Ελληνικής οικονομίας, της κοινωνίας και πάνω απ΄όλα προς όφελος του Αθηναίου πολίτη, που επιθυμεί να δει την πόλη του ως ένα ενεργό, δυναμικό, συνεχώς εξελισσόμενο, παραγωγικό και δημιουργικό πόλο της οικονομίας. Είναι στο χέρι όλων μας να παλέψουμε για την πόλη μας. Είναι η ευκαιρία να αποδείξουμε ότι η Αθήνα έχει κάθε προοπτική να τεθεί πρώτη στην εκκίνηση για έναν πρωταθλητισμό στην ανάπτυξη και να αναδειχθεί ως ένας εθνικός, ελκυστικός, πολλά υποσχόμενος επενδυτικός προορισμός».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Μακρόπουλος δήλωσε: «Η Αθήνα είναι μια πόλη μαγική, είναι το φως, η ατμόσφαιρα, τα στενά κι οι γωνιές της, η επιβλητική σκιά της Ακρόπολης και όλα όσα μας κάνουν Αθηναίους και Αθηναίες».

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, κύριος Κώστας Μπακογιάννης, υπογράμμισε στην ομιλία του ότι «αυτό το οποίο εμείς θέλουμε να αναδείξουμε είναι ένα νέο συνεργατικό πνεύμα, το οποίο θα ενώνει τους πολίτες, τις επιχειρήσεις, το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Ουσιαστικά είναι ένα νέο μοντέλο άσκησης δημόσιας πολιτικής, όπου αλληλεπιδρούν το δημόσιο με τις επιχειρήσεις, με την κοινωνία των πολιτών, με τα πανεπιστήμια, με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Η πρωτεύουσα, η Αθήνα, η πόλη μας, είναι υποχρέωση του Δήμου Αθηναίων, είναι υποχρέωση του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι υποχρέωση του Δημάρχου. Είναι όμως ταυτόχρονα και δικαίωμα όλων. Και η ευθύνη για την πόλη είναι κατά 50% του Δήμου, είναι όμως και κατά 50% ευθύνη του δημότη».

Ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο το πρόγραμμα «Υιοθέτησε την πόλη σου» θα λειτουργήσει πρακτικά και αποτελεσματικά με όχημα την πρωτοβουλία “Athens Partnership”, μια πλατφόρμα όπου συναντάται ο δημόσιος με τον ιδιωτικό τομέα.

«Η λογική μας είναι μέσω αυτού του σχήματος να προωθήσουμε τη συνεργασία με διαφάνεια, με λογοδοσία αλλά ταυτόχρονα και με ευελιξία, με όλη τη δημιουργικότητα και την τεχνογνωσία του ιδιωτικού τομέα. Σε αυτό το νέο μοντέλο ο ρόλος των ιδιωτών είναι καθοριστικός, είτε στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, δηλαδή μιλάω για προσφορές σε είδος, είτε στο πλαίσιο χορηγικών προγραμμάτων, μιλώ για συνεισφορές σε χρήματα», τόνισε ο Δήμαρχος.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok