Κίνητρα για την ασφάλιση κατοικίας υποσχέθηκε η κυβέρνηση στη Γ.Σ. της ΕΑΕΕ

Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020 20:12
Κίνητρα για την ασφάλιση κατοικίας υποσχέθηκε η κυβέρνηση στη Γ.Σ. της ΕΑΕΕ

Μια καλή είδηση βγήκε από τη σημερινή Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών στο Μέγαρο Μουσικής: Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι θα εντάξει φορολογικά κίνητρα για την ασφάλιση κατοικιών για σεισμό και φυσικές καταστροφές στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που θα κατατεθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Έτσι, ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα της ασφαλιστικής αγοράς, η οποία, πάντως, φαίνεται πως περίμενε περισσότερα από το πρώτο 8μηνο της νέας διακυβέρνησης.

μεγαρο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου

Το «παράπονο» του χώρου φάνηκε καθαρά από την ομιλία του προέδρου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, Αλέξανδρου Σαρρηγεωργίου, ο οποίος αν και παραδέχθηκε ότι έγιναν πράγματα προς τη σωστή κατεύθυνση, εντούτοις δεν ήταν αρκετά και έτσι παραμένουμε μια χώρα ανασφάλιστων στην υγεία, στις φυσικές καταστροφές και χωρίς συνταξιοδοτική αποταμίευση. «Είμαστε από τους πιο καλά κεφαλαιοποιημένους κλάδους της ελληνικής οικονομίας και μεγάλος θεσμικός επενδυτής με 14 δισ. ευρώ επενδύσεις μακροπρόθεσμου μάλιστα χαρακτήρα. Έχουμε πείρα, τεχνογνωσία, κεφάλαια και προτάσεις. Η Πολιτεία πρέπει να ανοίξει το δρόμο. Αναμένουμε τις πράξεις σας», είπε με έμφαση ο κ. Σαρρηγεωργίου και κατέθεσε εκ μέρους της Ένωσης τρία συγκεκριμένα αιτήματα:

- Να θεσπιστούν κίνητρα στην κατεύθυνση της φοροαπαλλαγής για την ιδιωτική ασφαλιση
- Να εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα τα ασφαλιστρα Υγείας
- Να εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα οι δαπάνες για ασφάλιση κατοικίας

Στουρνάρας EAEE Megaro

Η εκδήλωση είχε τίτλο: «Ιδιωτική Ασφάλιση, Σύμμαχος Ζωής» και το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Ζαββός, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, η βουλευτής της Ν.Δ., Όλγα Κεφαλογιάννη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, Γενικοί Γραμματείς, εκπρόσωποι της Τράπεζας της Ελλάδος, ο Συνήγορος του Καταναλωτή κ.ά.

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως η Κυβέρνηση βλέπει τον Ιδιωτικό τομέα ως σύμμαχο και θα είναι δίπλα στην ασφαλιστική αγορά στην προσπάθεια ανάπτυξής της και ανακοίνωσε εκ μέρους της κυβέρνησης τα κίνητρα για την ασφάλιση κατοικίας. «Η Κυβέρνηση θέλει να δώσει κίνητρα για να προσεγγίσει η ασφαλιστική αγορά τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους διείσδυσης ώστε να κερδίσει η Πολιτεία, η αγορά και κυρίως η κοινωνία. Θα γίνουν όλα με τον κατάλληλο ρυθμό», τόνισε ο Υπουργός.

Γιώργος Τσίπρας Βουλευτής Σύριζα MEgaro EAEE

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, ανέφερε πως είναι η 5η χρονιά που οι ασφαλιστικές εταιρείες λειτουργούν υπό το καθεστώς Solvency II και η βελτίωση είναι εμφανής. Ενισχύθηκε η δομή, η διακυβέρνηση και η διαχείριση κεφαλαίων των ασφαλιστικών επιχειρήσεων. Η Τράπεζα της Ελλάδος, ως επόπτης της ασφαλιστικής αγοράς στάθηκε αρωγός των ασφαλιστικών επιχειρήσεων σε αυτήν τους την προσπάθεια.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε η Γενική Διευθύντρια της ΕΑΕΕ, Μαργαρίτα Αντωνάκη. 

Δέσποινα Κονταράκη

Videos

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

  • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok