«Παγώνει» η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής;
Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020 14:56Το «πάγωμα» της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής ανέφερε ως «σύμπτωμα» του κορωνοιού, δημοσίευμα του Bloomberg, ταράζοντας τα νερά της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.
Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, η Εθνική Τράπεζα σταμάτησε τις διαδικασίες για την πώληση της εταιρείας έως ότου επανέλθει η οικονομική κανονικότητα. Ωστόσο, ο επικεφαλής του ομίλου της ΕΤΕ, Παύλος Μυλωνάς, ενημερώνοντας τους επενδυτές, σημείωσε ότι «η διαδικασία για την πώληση συνεχίζεται κανονικά».
Παράλληλα, όμως, σημείωσε ότι η τράπεζα έχει υπολογίσει ζημιά της τάξης των 500 εκατ. ευρώ στα βιβλία της.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η απομείωση της αξίας, βάσει της οποίας η Εθνική τράπεζα έχει αποτιμήσει την Εθνική Ασφαλιστική, ανοίγει το δρόμο για την πώληση της εταιρείας σε χαμηλότερη τιμή από αυτήν που είχε αρχικά σχεδιαστεί.
Το Bloomberg, πάντως, κατονομάζει ως ενδιαφερόμενο το CVC Capital Partners, ενώ σημειώνει ότι η κινεζική εταιρία Fosun International Ltd. και η εταιρεία ιδιωτικών μετοχών Varde Partners «βγήκαν εκτός» διαδικασίας.
Να σημειωθεί ότι η Εθνική Ασφαλιστική ανακοίνωσε αποτελέσματα, σύμφωνα με τα οποία τα ίδια κεφάλαια διαμορφώθηκαν σε 1,1 δισ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση κατά 258,3 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα τέλη του 2018. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 96,7 εκατ. ευρώ έναντι 63,1 εκατ. ευρώ το 12μηνο του 2018.
Σχετικά Άρθρα
- Εθνική Ασφαλιστική: Επίσημος Χορηγός του 18ου Greece Race for the Cure
- Η Εθνική Ασφαλιστική στο πλευρό των ασφαλισμένων της που δοκιμάζονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές
- Η Εθνική Ασφαλιστική στην τελετή παράδοσης της επιταγής του 10ου No Finish Line Athens
- Πειραιώς: Διαψεύδει τα περί εξαγοράς του «ΙΑΣΩ» ή δημιουργία «ιδιόκτητου δικτύου Μονάδων Υγείας» με την Εθνική Ασφαλιστική
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Στο νοσοκομείο ο αναπλ. υπουργός Μεταφορών, Γιώργος Κώτσηρας, μετά από αδιαθεσία στη Βουλή -
Ανακαίνιση κατοικίας: Έως 38.500 ευρώ για ιδιοκτήτες - Προτεραιότητα στα κλειστά σπίτια -
Ελεγκτικό Συνέδριο: Προβλήματα στο φαρμακευτικό υλικό των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ -
Alpha Bank is consolidating its strategic presence in Cyprus -
CNP Assurances announces the signing of a binding agreement with Prudential Financial to acquire its insurance businesses in Brazil and Mexico -
Royal Bank announces new Executive Chair for Scotland as it looks ahead to 300th anniversary