Συνάντηση Σωματείων Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης στο Ε.Ε.Α. και κοινές αποφάσεις για το μέλλον

Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2020 14:23
Συνάντηση Σωματείων Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης στο Ε.Ε.Α. και κοινές αποφάσεις για το μέλλον

Μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης για περαιτέρω πρωτοβουλίες και ενέργειες που αφορούν τον κλάδο προέκυψε από τη συνάντηση του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου και του γενικού γραμματέα κ. Δ. Γαβαλάκη με τους προέδρους της ΕΑΔΕ και των Σωματείων μελών της, κ. Ι. Τοζακίδη ( ΕΑΔΕ και ΠΣΣΑΣ ), κ. Π. Μιχαλόπουλο (ΠΟΑΔ), κυρία Θ. Γουργούλη (ΠΣΑΣ) και κ. Μ. Τζωρτζωρή (ΣΕΜΑ).

Κατά τη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ε.Ε.Α., αναδείχθηκε η συσπείρωση, επιβεβαιώθηκε η σύμπλευση, και τονίστηκε η συμπόρευση όλων των συντελεστών της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης σε νέες διεκδικήσεις με μοναδικό γνώμονα την αναβάθμιση του κλάδου και την ακόμη μεγαλύτερη προβολή του ρόλου και της παρουσίας που έχει στην εξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. 

Συμφωνήθηκε η σημασία μιας ισχυρής Ενιαίας Πανελλαδικής Εκπροσώπησης καθώς και η περαιτέρω θεσμική θωράκιση του κλάδου μέσα από τη συσπείρωση των Σωματείων και την κοινή τους θεσμική παρουσία.

Με την κοινή παραδοχή ότι ο κλάδος είναι ισχυρά ενωμένος, και έτοιμος να προχωρήσει σε νέες προκλήσεις, διευκρινίστηκε από τους εκπροσώπους του Ε.Ε.Α. ότι θα βρεθεί λύση για όσους δικαιούνται και δεν έχουν πάρει ακόμα το επίδομα των 800 ευρώ. 

Έγινε ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου, και προσδιορίστηκε ότι θα πραγματοποιηθεί η Συνδιάσκεψη του κλάδου με τη διαδικασία της τηλεδιάσκεψης. 

Επισημάνθηκε ότι θα συνεχιστούν από το Ε.Ε.Α. τα σεμινάρια εκπαίδευσης με ελεύθερη συμμετοχή από όλη τη χώρα, ενώ έγινε αναφορά σε σειρά άλλων θεμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη. 

Συζητήθηκαν επιγραμματικά και η ενδεχόμενη δημιουργία Επαγγελματικού Ταμείου του κλάδου,  διάφορες ενέργειες για τη θωράκισή του, όπως και η αναγκαία ομογενοποίηση και η ενιαία διεκδίκηση των αιτημάτων του, και η υποστήριξη των προτάσεών του, μέσα από μια ισχυρή καθολική φωνή που θα εκφράζει κάθε τοπικό σωματείο, κάθε όργανο και κάθε φορέα εκπροσώπησης της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης..   

Σε αυτή την εποικοδομητική συνάντηση οι πρόεδροι των Σωματείων εξέθεσαν τις απόψεις τους, σε ειδικά και γενικά θέματα του κλάδου και των μελών τους, τοποθετήθηκαν στα τρέχοντα και συμφώνησαν για τις επόμενες κοινές ενέργειες έχοντας διασφαλίσει σε κάθε ενιαία διεκδίκηση την υποστήριξη του Ε.Ε.Α.  

Να σημειωθεί όπως τονίστηκε, ότι όλα όσα αναφέρθηκαν και οι όποιες επόμενες καίριες κινήσεις θα αποτελέσουν αρχικώς θέμα διαλόγου θα ληφθούν αποφάσεις και ακολούθως ως ενιαία πρόταση των Σωματείων θα έχει τη δεδηλωμένη αρωγή του Επιμελητηρίου.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok