ACHMEA: Κέρδη προ φόρων 127 εκατ. ευρώ το 1ο εξάμηνο

Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020 14:22
ACHMEA: Κέρδη προ φόρων 127 εκατ. ευρώ το 1ο εξάμηνο

H ACHMEA, ο ολλανδικός ασφαλιστικός οργανισμός στον οποίο ανήκει η INTERAMERICAN, παρουσίασε κερδοφορία 127 εκατ. ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους. Μολονότι τα αποτελέσματα των ασφαλίσεων διατηρήθηκαν σε υψηλά επίπεδα, με τα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα στα 17,68 δισ. ευρώ αυξημένα οριακά έναντι του αντίστοιχου περυσινού εξαμήνου (17,57 δισ. ευρώ), τα συνολικά αποτελέσματα προ φόρων ήταν μειωμένα κατά 55% έναντι του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος του 2019 εξ αιτίας της αναταραχής των χρηματαγορών από την πανδημία, που επέφερε χαμηλότερες αποδόσεις επενδύσεων, αλλά και των επιπτώσεων του COVID-19 στον κλάδο ασφάλισης της Υγείας.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ACHMEA, πραγματοποιήθηκε σημαντική στρατηγική πρόοδος κατά το εξάμηνο αναφοράς. Σημειώθηκαν ισχυρά αποτελέσματα στους κλάδους Γενικών ασφαλίσεων στις Κάτω Χώρες, με βελτίωση του Συνδυασμένου Δείκτη Ζημιών και Εξόδων (Combined Ratio) στο 93,7%, ενώ δυναμική ανάπτυξη μέσω των διαδικτυακών πωλήσεων παρουσίασαν οι Γενικές ασφαλίσεις στις Κάτω Χώρες καθώς και οι διεθνείς δραστηριότητες - όπου συμπεριλαμβάνεται και η INTERAMERICAN. Στις Κάτω Χώρες αναπτύχθηκαν περαιτέρω και οι Συνταξιοδοτικές υπηρεσίες με αύξηση των υπό διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, που ανήλθαν στα 211 δισ. ευρώ.

Ο Δείκτης Φερεγγυότητας της ACHMEA (Solvency II, εφαρμογή του Μερικού Εσωτερικού Μοντέλου) διατηρήθηκε υψηλός, στο 204%. Ο Οργανισμός κατέχει περιουσιακά στοιχεία ενεργητικού 100,05 δισ. ευρώ και τα ίδια κεφάλαιά του ανέρχονται σε 10,05 δισ. ευρώ. Απασχολεί συνολικά, στην μητρική εταιρεία και στις θυγατρικές της, 15.928 εργαζομένους. Στις διεθνείς δραστηριότητες, τα ενισχυμένα μεικτά αποτελέσματα της παραγωγής ασφαλίστρων στις τέσσερεις χώρες δραστηριοποίησης (Σλοβακία, Ελλάδα/INTERAMERICAN, Τουρκία και Αυστραλία) έφθασαν τα 589 εκατ. ευρώ, και η συνεισφορά τους στα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 28 εκατ. ευρώ.

Αναφερόμενος στην εικόνα του πρώτου εξαμήνου του έτους, ο Willem van Duin, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ACHMEA, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η πανδημία είχε τρομακτικό αντίκτυπο στην κοινωνία και στις ζωές των ανθρώπων. Πέρα από την ανησυχία για την υγεία τους, πολλοί άνθρωποι στις Κάτω Χώρες ανησυχούν για το εισόδημά τους, τις κοινωνικές αποστάσεις και την απομόνωση. Ως ασφαλιστικός Οργανισμός με συνεταιριστική ταυτότητα, εργαζόμαστε για να περιορίσουμε τις επιπτώσεις της COVID-19 στην κοινωνία. Το να επιζητούμε πρωτεύοντα ρόλο στην καθιέρωση νέων τάσεων, καθώς και η προαγωγή σχέσεων αλληλεγγύης μεταξύ πελατών και η σύμπλευση ποικίλων συμφερόντων στον κλάδο φροντίδας υγείας, είναι στόχοι που χαρακτηρίζουν την εταιρική ταυτότητα της ACHMEA». Όπως αναφέρει ως παράδειγμα ο κ. van Duin, στις Κάτω Χώρες η ασφαλιστική εταιρεία Υγείας του Ομίλου, Zilveren Kruis και οι ομόλογοί της συνεργάσθηκαν ώστε να εξασφαλισθεί η συνέχιση των υπηρεσιών φροντίδας υγείας στα νοσοκομεία και στους άλλους παρόχους υπηρεσιών υγείας, ενώ ως σημαντικός ασφαλιστής ταξιδίων η ACHMEA αναγνώρισε τις επιπτώσεις στους πελάτες της και, όχι μόνο επέστρεψε χρήματα ακυρώσεων, αλλά έπαιξε και ενεργό ρόλο για τον επαναπατρισμό πελατών που είχαν απομείνει στο εξωτερικό.  

Σχετικά με την περαιτέρω πορεία της ACHMEA, o Πρόεδρος του Δ.Σ. επισημαίνει: «Η στρατηγική μας κατά τη διάρκεια της νέας περιόδου μέχρι το 2025, που ονομάζεται “The Sum of Us” (Όλοι Εμείς), θα υποστηρίξει περαιτέρω την επένδυση στη συνδυασμένη ισχύ του Ομίλου. Η διευρυνόμενη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών μας θα συνεχισθεί. Οι έως σήμερα υπηρεσίες μέσω κινητού και μέσω διαδικτύου σημαίνουν ότι μπορούμε να προσφέρουμε πολλά περισσότερα στους πελάτες μας. Η σημαντικότατη εισροή πελατών κατά τη διάρκεια της περιόδου αναφοράς, συμπεριλαμβανομένων των διεθνών μονάδων μας, ήταν μια σχετική ανταμοιβή. Έγιναν βήματα, που μας επιτρέπουν να υλοποιήσουμε τη φιλοδοξία μας να γίνουμε ο πάροχος ψηφιακών συνταξιοδοτικών υπηρεσιών που καθιερώνει τις νέες τάσεις στις Κάτω Χώρες».

Ο επικεφαλής της ACHMEA παρατηρεί ότι ο αντίκτυπος της COVID-19 παράγει αβεβαιότητα, ενώ και άλλα σοβαρά ζητήματα μπορεί να επιφέρουν απειλές στην ευημερία, όπως η κλιματική αλλαγή. «Αποστολή μας είναι και θα εξακολουθήσει να είναι η συνεισφορά σε μια υγιή, ασφαλή και ανθεκτική κοινωνία στο μέλλον» καταλήγει ο κ. van Duin.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok