Κοινή ανακοίνωση 4 μελών του ΠΣΑΣ κατά της Προέδρου Θεοδώρας Γουργούλη

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020 11:43
Κοινή ανακοίνωση 4 μελών του ΠΣΑΣ κατά της Προέδρου Θεοδώρας Γουργούλη

Κοινή ανακοίνωση της πλειοψηφίας του ΔΣ εξέδωσε ο ΠΣΑΣ, την οποία υπογράφουν οι κ.κ. Στασινόπουλος, Μουτάφης, Λελεδάκης & Μαρκουίζος:  

«Αλλεργία στις ψηφοφορίες.

Είναι γεγονός ότι επί μακρόν προσπαθήσαμε να λύσουμε δημοκρατικά και εντός του ΔΣ, που είναι και το εκλεγμένο εκτελεστικό όργανο της γενικής μας συνέλευσης, τα σοβαρότατα προβλήματα που επέφερε στο σύνδεσμο η δράση της κας Γουργούλη. Σήμερα αναγκαζόμαστε να δημοσιοποιήσουμε την άποψή μας και τα γεγονότα εκείνα που μας αναγκάζουν πλέον να αναλάβουμε δημόσια δράση αφού με συγκεκριμένη μεθόδευση το ΔΣ έχει καταστεί ανενεργό με συγκεκριμένες μεθοδεύσεις που αναφέρουμε στην εδώ ανακοίνωσή μας.

Κατά παράβαση κάθε δημοκρατικού πλαισίου και αρχών από το Νοέμβριο του 2018 έχουν γίνει μόνο δύο διοικητικά συμβούλια στο σύνδεσμο. Στο ένα αποχώρησαν τα τρία μέλη που προέρχονται από την ίδια εταιρία τη στιγμή της ψηφοφορίας, στο δεύτερο η κυρία Γουργουλη μας δήλωσε ότι ακόμα και αν ψηφίσουμε για την διαδικασία που οδηγεί στην γενική συνέλευση αυτή δεν πρόκειται να υπογράψει οτιδήποτε σχετικό. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να λέει “δεν αφήνω να ψηφίσετε” και στο τέλος πάτησε και το κουμπί που έκλεινε τη διαδικτυακή συνεδρίαση. Για ένα ολόκληρο χρόνο με αλλεπάλληλες προσκλήσεις σε Τακτικά και έκτακτα διοικητικά συμβούλια από την πλειοψηφία του διοικητικού Συμβουλίου μόνιμα απέχουν τρία μέλη συγκεκριμένα και από την ίδια εταιρία, είναι σαφές λοιπόν ποιος έχει συστήσει ομάδα και προσβάλλει την απαρτία (απαιτεί 5 από τους 7 παρόντες το καταστατικό) ώστε να μη συνεδριάζει τo διοικητικό συμβούλιο. Είναι η αποκλειστικά υπεύθυνη για τον τορπιλισμό των συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου σαμποτάροντας μονίμως την απαρτία, ενώ θρασύτατα βγάζει ακόμα και ανακοινώσεις ότι 4 (από τα συνολικά 7) μέλη του ΔΣ σαμποτάρουν τη λήψη αποφάσεων! Πως είναι δυνατόν η πλειοψηφία ενός δημοκρατικά εκλεγμένου οργάνου να εμποδίζει το ΔΣ να παίρνει αποφάσεις?

Αφού οι αποφάσεις από την πλειοψηφία παίρνονται! Έφτασε μάλιστα στο αποκορύφωμα να συγκαλεί έκτακτο ΔΣ προ μηνός και να μην παρίσταται ώστε να μη γίνει. Όπως επίσης να ζητήσει το μητρώο των μελών του συνδέσμου ώστε εκείνη με τη προσωπική της γραμματέα να ειδοποιήσει τα μέλη για γενική συνέλευση αφού έτσι κι αλλιώς μόνο 40 έχουν απομείνει!  Όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα είναι καταγεγραμμένα στα πρακτικά των 2  ΔΣ και στα emails των μελών του ΔΣ. Θα τα κοινοποιήσουμε νόμιμα εφόσον χρειαστεί.

Ο οργανισμός του MDRT από τα κεντρικά των ΗΠΑ , έχει ελέγξει και έχει εγκρίνει τις διαδικασίες και τον οικονομικό απολογισμό της, κοινώς ομολογουμένως, επιτυχημένης εκδήλωσης MDRT day 2020. Αποδεικνύεται έτσι, παρά την πολυετή υποστήριξη του ΠΣΑΣ στις ετήσιες εκδηλώσεις του MDRT, ότι η πρόεδρος κυρία Θεοδώρα Γουργούλη μετέτρεψε την άγνοιά της για τις διαδικασίες, που είχαν υλοποιήσει όλοι ανεξαιρέτως οι προκάτοχοί της πρόεδροι και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΠΣΑΣ, σε ένα κατά φαντασία σκάνδαλο ώστε να εξυπηρετεί  αποκλειστικά και μόνο την προσωπική της ατζέντα πού είναι η αγκίστρωση στη θέση του προέδρου για την αυτοπροβολή της, ταυτόχρονα δε, βρήκε συμμάχους εκείνους που ήθελαν να θέσουν εκτός λειτουργίας  ένα ιστορικό και ισχυρό σωματείο στους αγώνες του για τα δικαιώματα των διαμεσολαβητών, αλλά και εκείνους που τρέφονται από χαμηλού επιπέδου κι αναληθούς πληροφόρησης  δημοσιότητα.

Είναι πρωτοφανής για τα χρονικά του συνδέσμου η κατάστασή του. Δυστυχώς επί προεδρίας Γουργούλη ο σύνδεσμος διανύει τη χειρότερη περίοδο της ιστορίας του. Αντί για 1000 μέλη και 400 ταμειακά ενήμερα που είχε ο σύνδεσμος στη λήξη της θητείας του προηγούμενου  ΔΣ σήμερα είναι λιγότερα από 30. Για πρώτη επίσης φορά ο σύνδεσμος δεν έχει γραμματειακή υποστήριξη τα γραφεία είναι μονίμως κλειστά αφού αρνήθηκε η κα Γουργούλη να υπογράψει τη πρόσληψη της γραμματείας μετά από διάφανη διαδικασία επιλογής σε ΔΣ παρότι μας έστειλε η ίδια το πρακτικό πρόσληψης!

Σήμερα με την ανακοίνωση αυτή  κοινοποιούμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι για την πλειοψηφία του διοικητικού Συμβουλίου του ΠΣΑΣ η Θεοδώρα Γουργούλη, δεν έχει πλέον την εμπιστοσύνη του διοικητικού Συμβουλίου το οποίο είναι και αυτό που την εξέλεξε στη θέση του προέδρου και διατηρεί τη θέση της μόνο επειδή δεν επιτρέπει στο ΔΣ να συνεδριάσει και να πάρει αποφάσεις. Είναι λοιπόν σαφές για μας ότι όπου κι αν παρευρίσκεται σε καμία περίπτωση δεν εκπροσωπεί την άποψη του συνδέσμου αφού εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστον, ο σύνδεσμος δεν μπορεί να πάρει επίσημα αποφάσεις με δική της ευθύνη αποκλειστικά».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες η πρόεδρος του ΠΣΑΣ, Θεοδώρα Γουργούλη, είχε προχωρήσει σε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε: 

«Μετά λύπης γνωστοποιώ στα μέλη του ΠΣΑΣ ότι 4 μέλη του ΔΣ και συγκεκριμένα ο Γενικός Γραμματέας, ο Ταμίας και 2 απλά μέλη, έχουν δημιουργήσει ομάδα, η οποία τορπιλίζει τις συνεδριάσεις του ΔΣ με αποτέλεσμα να μη λαμβάνονται αποφάσεις.

Η αντιπαλότητα οφείλεται στις ενστάσεις που είχα διατυπώσει ως Πρόεδρος και αφορούσαν τη σύμβαση για την MDRT Day με την Grand Razzmatazz ΙΚΕ και τα οικονομικά στοιχεία που εμπεριείχε αυτή και δημιουργούσαν προβλήματα.

Το γιατί τελικά υπογράφηκε αυτή η σύμβαση και από ποιον υποκαταστάθηκα (γιατί υποκαταστάθηκα;),  και το αν ή όχι υπήρχαν κρυμμένα συμφέροντα θα κριθεί στην επόμενη απολογιστική Γενική Συνέλευση. Εγώ πάντως θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι τα συμφέροντα του Συνδέσμου από οποιαδήποτε θέση».

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video