Επ. Ανταγωνισμού: «Πράσινο φως» στην εξαγορά της Axa από την Generali
Τρίτη, 06 Απριλίου 2021 11:04Το πράσινο φως στην απόκτηση της "Axa Ασφαλιστική" από την "Assicurazioni Generali - Societa per Azioni" έδωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Ειδικότερα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε Τμήμα, την 01/04/2021, ενέκρινε ομόφωνα, με την υπ’ αριθ. 732/2021 απόφασή της, κατ’ άρθρο 8 παρ. 3 του ν. 3959/2011, την από 29/01/2021, γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση της απόκτησης του 99,9% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με την επωνυμία "Axa Ασφαλιστική Ανώνυμη Εταιρεία" από την εταιρεία με την επωνυμία "Assicurazioni Generali - Societa per Azioni".
Με την ως άνω απόφασή της, η Επιτροπή Ανταγωνισμού έκρινε ότι η εν λόγω συγκέντρωση, η οποία αφορά πρωτίστως την ευρύτερη αγορά παροχή ασφαλίσεων κατά κινδύνων ζωής και ασφαλίσεων κατά κινδύνων ζημιών και αντασφαλιστικών υπηρεσιών και τις υπό-αγορές των ασφαλίσεων κινδύνων για μεταφερόμενα εμπορεύματα, πυρκαϊά και στοιχεία φύσης και λοιπές ζημιές αγαθών, παρότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 Ν. 3959/201, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορά στις οποία αφορά.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Barclays PLC Q326 Results Announcement -
Η CrediaBank ολοκλήρωσε τη συγχώνευση με την Ευρώπη Holdings -
Axa's 9M26 Activity indicators -
CaixaBank posts a profit of €4.96 billion in the nine months to September, up 12.9%, driven by strong business growth -
Γερμανία: Οι άνδρες προκαλούν περισσότερα και σοβαρότερα τροχαία ατυχήματα -
Πειραιώς: Ολοκληρώθηκε ο 2ος κύκλος του προγράμματος Piraeus Startup Accelerator