Υποχρεωτική ένταξη των επικουρικών ταμείων στο ΕΤΕΑ
Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015 21:50Aλλαγές στο θέμα της ένταξης των μη ενταγμένων επικουρικών ταμείων στο ΕΤΕΑ. Ενώ αρχικά δίνονταν ευχέρεια επιλογής μέχρι 30 Ιουνίου για μετατροπή σε Επαγγελματικό ή ένταξη στο ΕΤΕΑ, και η ημερομηνία αυτή παρατάθηκε μέχρι τον Οκτώβριο, από την άλλη, με άλλο νόμο, καταργήθηκε και επιβλήθηκε η υποχρεωτική ένταξη στο ΕΤΕΑ, αναδρομικά μάλιστα, από την 1η Ιανουαρίου 2015.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, αντιλαμβανόμενη το λάθος, υποσχέθηκε να επαναφέρει την αρχική δυνατότητα επιλογής. Ωστόσο με το νέο νόμο του μνημονίου, επαναβεβαιώθηκε η υποχρεωτική ένταξη στο ΕΤΕΑ, με τους όρους του ΕΤΕΑ, από την 1η Σεπτέμβρη 2015.
Εντάσσονται υποχρεωτικά στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και διέπονται από τις διατάξεις της νομοθεσίας του και τη γενικότερη νομοθεσία:
α) οι Τομείς του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.
β) ο Κλάδος Επικουρικής Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών του Ο.Α.Ε.Ε.
γ) ο Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Αρτοποιών (Τ. Ε. Α. Α.) του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών του Ο. Α. Ε. Ε.
δ) ο Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων (Τ.Ε.Α.Π.Υ.Κ.) του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών του Ο.Α.Ε.Ε.
ε) ο Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του Ε.Τ.Α.Α., στ) ο Τομέας Ασφάλισης Συμβολαιογράφων (Τ.Α.Σ.) του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του Ε.Τ.Α.Α.
ζ) ο Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Δικηγόρων (Τ.Ε.Α.Δ.) του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του Ε.Τ.Α.Α.
η) ο Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιοκτητών Συντακτών και Υπαλλήλων Τύπου του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του Ε.Τ.Α.Π.-Μ.Μ.Ε.
θ) ο Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Τεχνικών Τύπου Αθηνών και Θεσσαλονίκης του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του Ε.Τ.Α.Π.-Μ.Μ.Ε., ι) ο Κλάδος Επικουρικής Ασφάλισης Ναυτικών (Κ.Ε.Α.Ν.) του Ν.Α.Τ.
ια) το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Ιδρυμάτων Εμπορικού Ναυτικού (Τ.Ε.Α.Π.Ι.Ε.Ν.).
Σχετικά Άρθρα
- Συμφωνία LAMDA - TEMES Α.Ε. για την κατασκευή δυο ξενοδοχείων με επένδυση 300 εκ. ευρώ στο Ελληνικό
- Τράπεζα Πειραιώς: Συμφωνία με την εταιρεία «ΥΙΟΙ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑ Α.Ε. -AGER»
- Johnson & Johnson: Συμφωνία με Emergent BioSolutions Inc για την παραγωγή εμβολίου
- ΦΑΜΑΡ: Έκλεισε η συμφωνία με Elements και York
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Ανακαίνιση κατοικίας: Έως 38.500 ευρώ για ιδιοκτήτες - Προτεραιότητα στα κλειστά σπίτια -
Ελεγκτικό Συνέδριο: Προβλήματα στο φαρμακευτικό υλικό των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ -
Alpha Bank is consolidating its strategic presence in Cyprus -
CNP Assurances announces the signing of a binding agreement with Prudential Financial to acquire its insurance businesses in Brazil and Mexico -
Royal Bank announces new Executive Chair for Scotland as it looks ahead to 300th anniversary -
Εθνική Τράπεζα: Νέο μέλος του ΔΣ ο Αδριανός Ηφαιστείων Κυριαζής