"ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ Εμποροτεχνική ΑΕ": Η νέα θυγατρική του Ομίλου

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015 20:37
O Όμιλος Επιχειρήσεων ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ με τις θυγατρικές του Εταιρίες AIR ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ και ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ Εμποροτεχνικής πέτυχε σημαντικές προόδους, παρά τις δυσμενέστατες οικονομικο-κοινωνικές συνθήκες.
Ολόκληρο το δελτίο Τύπου του Ομίλου:

«Στις πλέον δύσκολες για την χώρα μας οικονομικο-κοινωνικές συγκυρίες η Διοίκηση του Ομίλου μας σκέφθηκε και εξέτασε τις παραγωγικές δυνατότητες του όλου τόπου μας και παρά τα πρωτοφανή αντικίνητρα προς την Ιδιωτική πρωτοβουλία, ιδίως την αποκεντρωμένη, δεν δίστασε να υλοποιήσει τις υπαρκτές δυνατότητες και ούτε να αποφύγει νέες σοβαρές επενδύσεις σε εξοπλισμό και μέσα, όπως και σε εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό.
Πρώτη υλοποιηθείσα Ιδέα ήταν η αγορά και προσθήκη στον πτητικό στόλο της θυγατρικής Αεροπορικής Εταιρίας AIR ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ δύο πανίσχυρων ελικοπτέρων τύπου «AGUSTA 109» και μεταφορά της Επιχειρησιακής μόνον Διεύθυνσης σε όλον τον πέμπτο όροφο της οκταόροφης ιδιόκτητης οικοδομής Γραφείων του Ομίλου στην Λ. Συγγρού 175, Αθήνα.

Η σκέψη και Ιδέα ήταν η από την Αθήνα αξιοποίηση της συνεχώς αυξανόμενης ροής τουριστών και επισκεπτών στην Ελλάδα της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης. Η Ιδέα πέτυχε στην εφαρμογή της και κατά τις δύο τελευταίες τουριστικές περιόδους η θυγατρική Εταιρία αυτή πέτυχε αύξηση εργασιών της, παράλληλα βέβαια και των εξόδων της, που υπερβαίνει το εντυπωσιακό ποσοστό του 100%!! Παρόμοια ανάπτυξη εργασιών στην Ελλάδα είναι σπάνια πλέον.

Εξίσου εντυπωσιακό γεγονός είναι η υπερκάλυψη της πτώσεως, που σημειώθηκε μετά την 30-6-15 (καρδιά της σεζόν) εξαιτίας του κλεισίματος των Τραπεζών και του ελέγχου κινήσεως κεφαλαίων, από την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η οποία έστω και δειλά, συνεχίζεται και κατά τον μήνα Νοέμβριο.

Το ευχάριστο γεγονός αυτό, που διαπιστώνεται και από τις αραιές ιδιωτικές πτήσεις αλλοδαπών και ελάχιστων Ελλήνων, προδιαγράφει ένα αισιόδοξο μέλλον, αν υπάρξει ηρεμία και αποκατάσταση ομαλών συνθηκών, δωδεκάμηνης περιόδου τουρισμού, όπως δικαιούται και μπορεί να έχει όλη η χώρα μας.

Δεύτερη υλοποιηθείσα Ιδέα και πολυδαπανηρή επένδυση ήταν η αναβάθμιση των Κέντρων Μηχανογράφησης Έδρας στη Θεσσαλονίκη και Γενικής Διεύθυνσης στην Αθήνα. Το δύσκολο έργο αυτό πέτυχε και συνεχίζεται με συνεχείς βελτιώσεις και εφοδιασμό όλων των Γραφείων και Υποκαταστημάτων του Ομίλου με αυτόματα ηλεκτρονικά μηχανήματα πληρωμών δια καρτών σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα.

Παράλληλα εξοπλίσθηκαν όλα τα ειδικοποιημένα οχήματα παροχής Βοήθειας με ηλεκτρονικά μηχανήματα δορυφορικής (GPS) σύνδεσης και παρακολούθησης από τα συνεχούς και 24ωρης λειτουργίας Συντονιστικά Κέντρα Θεσσαλονίκης και Αθηνών του Ομίλου, με εγκατάλειψη και απόσυρση του παλαιού δικτύου ασύρματης επικοινωνίας.

Η Ιδέα και εφαρμογή της, όπως και η σοβαρή επένδυση, άξιζε τον κόπο και αποδείχθηκε επωφελέστατη τόσο εντός της Ελληνικής Επικράτειας, όσο και στα μεγάλα ταξίδια παροχής βοήθειας σε Έλληνες ασφαλισμένους που ταξιδεύουν στο εξωτερικό και αισθάνονται υπερήφανοι, για την χώρα τους και τις Επιχειρήσεις της, όταν βλέπουν να καταφθάνουν εκεί (κυρίως Ιταλία, Γαλλία, Ελβετία, Γερμανία, Σερβία, Βουλγαρία) ελληνικών χρωμάτων και δορυφορικής επικοινωνίας με την Πατρίδα οχήματα Βοήθειας, ακόμη και Ασθενοφόρο, Ελικόπτερο ή Αεροπλάνο, με εξειδικευμένο προσωπικό Ελλήνων και όχι ξένων! Για την πολυδυσφημισμένη στο εξωτερικό σημερινή Ελλάδα είναι μία άλλη ελπίδα αισιοδοξίας το γεγονός αυτό από Ιδιωτικές Επιχειρήσεις, που πρέπει να στηρίζονται στο εσωτερικό από κάθε σκεπτόμενο τα κοινά και όχι μόνον τα ατομικά.

Τρίτη, πολυκοστοβόρα και απίστευτων περιπετειών στο βραδυκίνητο ελληνικό χαρτοβασίλειο, ήταν η υλοποιηθείσα τελικά συγχώνευση δύο ανωνύμων Εμποροτεχνικών Εταιριών με δημιουργία νέας, μίας και ενιαίας, για οικονομία κλίμακος και καλύτερης οργάνωσης που επιβάλλουν οι δύσκολες εποχές στις Ιδιωτικές Επιχειρήσεις.

Αυτή η νέα θυγατρική Εταιρία του Ομίλου με την επωνυμία ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ Εμποροτεχνική ΑΕ και πολλούς τομείς δραστηριοτήτων, πρόσθεσε νέους και συνεχίζει ως καθολική διάδοχος τους αντίστοιχους εμπορικούς και τεχνικούς τομείς δράσεως των προηγούμενων Εταιριών.

Ένας και εξαιρετικά επιτυχής είναι αυτός της ενέργειας, γενικά, που ανέλαβε νέος και άριστα εξειδικευμένος Ηλεκτρονικός Μηχανικός με το πολυμελές Επιτελείο άλλων Μηχανικών και Συνεργατών.

Την πράγματι φαεινή Ιδέα εξοικονομήσεως σοβαρών δαπανών φωτισμού με την αντικατάσταση των παλαιών δια νέων λαμπτήρων τύπου LED την υλοποιήσαμε, σταδιακά και σε όλα τα ανά την Ελλάδα Γραφεία και χώρους με ειδική παραγγελία και εισαγωγή 20.000 λαμπτήρων LED και με την επωνυμία «ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ Εμποροτεχνική» πάνω τους.

Ακολούθησαν νέες παραγγελίες, πάντα με την επωνυμία μας, για διάθεσή τους στο ελεύθερο εμπόριο και σε εκπληκτικά χαμηλές τιμές.

Κάποιο ανίδεοι και αφελείς προσπάθησαν να ειρωνευθούν την Ιδέα, που ομολογούμε ότι μας ήρθε από τις ΗΠΑ όπου επιδοτείται η αντικατάσταση λαμπτήρων, μείωσης δαπανών και ταχύτατης απόσβεσης τής δαπάνης από τους μειωμένους λογαριασμούς ρεύματος δύο ή τριών μηνών, αφού το δέσμιο Κράτος μας δεν μπορεί και ούτε θέλει την Οικονομία αυτή.

Όταν όμως ήρθαν οι μειωμένοι μέχρι 40% λογαριασμοί και έγινε έμπρακτη απόδειξη της οικονομικής ωφέλειας και με καλύτερο φωτισμό τότε μπήκαν και αυτοί στην «σειρά» για αντικατάσταση των λαμπτήρων και οικονομικής ωφέλειάς τους από την νέα τεχνολογία.

Συνέπεσε, στην όλη προσπάθεια αυτή για την μείωση των «αέρα» δαπανών κάθε φωτιζόμενου χώρου, να ανακοινωθεί η πολυκαθυστερημένη για την Ελλάδα εφαρμογή του συστήματος συμψηφισμού παραγωγής και κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, γνωστού διεθνώς ως Net Metering, η οποία βρήκε πανέτοιμη την ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ Εμποροτεχνική ΑΕ, ενώ άλλοι και κυρίως οι «μπλοκαρισμένοι» από τις κλειστές Τράπεζες και το πάγωμα της κίνησης κεφαλαίων, αντιπαρήλθαν χωρίς άλλες σκέψεις, το πραγματικά θείο δώρο του μοναδικού ήλιου της χώρας μας.

Και εδώ τίθεται το εξής καυτό ερώτημα: Ποιος, πως και γιατί, μπορεί να αποστερεί κάθε Ελληνικό Νοικοκυριό, Επαγγελματική Στέγη, Επιχείρηση και Δραστηριότητα, ακόμη και Δημόσια κτίρια και χώρους, από το αναφαίρετο δικαίωμα ωφέλειάς του από τον υπέρλαμπρο ήλιο της Ελλάδος και όλων των Ελλήνων;

Έτσι και με τις σκέψεις αυτές η Διοίκηση του Ομίλου έδωσε προτεραιότητα για την άμεση εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε όλες τις στέγες ιδιοκτησίας του και μέχρι του επιτρεπόμενου ορίου παραγωγικής δυναμικότητάς τους, ανάλογα και με την καταναλισκόμενη ετησίως ενέργεια, ώστε να καλύπτονται όσο το δυνατό περισσότερο οι ανάγκες από αυτοπαραγωγή και να μην την υπερβαίνουν.

Πρακτικά και κατανοητά από όλους: Nα καταναλώνει δηλαδή ο κάθε Έλληνας πολίτης δωρεάν ενέργεια από τον ήλιο (αργότερα ίσως και από τον αέρα, τα νερά και άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας) μέσω της ΔΕΗ αρχικά και αργότερα ίσως και από άλλους παρόχους ενέργειας, ακριβώς επειδή η όποια και κάθε ΔΕΗ πρέπει να λειτουργεί υπέρ των πολιτών και όχι υπέρ μερικών δοτών και επιτήδειων.

Δεν πρέπει συνεπώς να μη νοηθεί και να μη θεωρηθεί ως μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη το γεγονός ότι κατά τους τρεις πρόσφατους θερινούς μήνες ο Όμιλος ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ αναδείχθηκε, από τα στοιχεία των αρμόδιων Υπηρεσιών, ως μεγαλύτερος σε παραγωγική ισχύ χρήστης του νέου συστήματος πανελληνίως και πραγματικού θείου δώρου καλύψεως των ενεργειακών αναγκών του από τον φωτεινό ελληνικό ήλιο!
«Ουδέν κρυπτόν, λοιπόν, υπό τον ήλιο»!

Το μέγα πρόβλημα του νέου συστήματος, που δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το γνωστό και τσακισμένο, εκ των υστέρων φορολογικά, σύστημα παραγωγής και πώλησης ρεύματος, δεν είναι μόνον στην εξεύρεση και διάθεση κεφαλαίων για την, πραγματικά ασφαλή για 25 έτη και γρηγορότερα αποσβεστέα, πολλαπλής ωφέλειας επένδυση, όπου δεν μπορούν να υπεισέλθουν αυξήσεις τιμών ρεύματος ή φορολογίας, αλλά είναι και στην εξεύρεση του ειδικού πίνακα παροχής της παραγόμενης ενέργειας στον διπλανό πίνακα μέτρησης της καταναλισκόμενης ενέργειας της ΔΕΗ και η οποία δεν διαθέτει στην Ελλάδα τον πρόσθετο ειδικό πίνακα! Μέγα και σοβαρό το αντικίνητρο αυτό αφού πρέπει να τον προμηθευτεί κάθε ενδιαφερόμενος από το εξωτερικό σύμφωνα με εγκεκριμένους τύπους πέντε εργοστασίων ξένων χωρών, μία από τις οποίες είναι η…Λιθουανία!! Παραμένει άγνωστο γιατί δεν είναι και η Ελλάδα παραγωγός του πίνακα αυτού.

Και βέβαια οι τεχνικοί της ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ βρήκαν τις πηγές του, αποδεκτές και εγκεκριμένες από τα εργαστήρια της ΔΕΗ, και έλυσαν το πρόσθετο, αν όχι αποτρεπτικό, πρόβλημα αυτό.

Οι πρώτοι λογαριασμοί δαπανών ηλεκτρικού ρεύματος με το νέο σύστημα δείχνουν υπερκάλυψη από την αυτοπαραγωγή με χρεώσεις μόνον τα γνωστά και αναπόφευκτα ως «εισφορές υπέρ τρίτων» που υποτίθεται ότι κατάργησαν τα Μνημόνια.

Αυτοί λοιπόν είναι οι επιτόπιοι Ελληνικοί καρποί οικονομίας και μάλιστα με Ιδέες και δυνατότητες Ιδιωτικών Επιχειρήσεων από την Αποκεντρωμένη Ελλάδα, χωρίς καμία κρατική επιδότηση και επιβάρυνση του κοινωνικού συνόλου. Αντίθετα υπάρχει σοβαρή ωφέλεια και του κοινωνικού συνόλου και της εθνικής οικονομίας.

Ποιος, πότε και πώς όμως θα τα διδάξει όλα αυτά με έμπρακτη βοήθεια υλοποίησής των από κάθε δικαιούχο;

Εδώ έχουμε, αποδεδειγμένα και βεβαιωμένα, τον τρόπο να ωφεληθούν οικονομικά τα περισσότερα Νοικοκυριά και Επιχειρήσεις της χώρας μας, χωρίς να έχει ανάμειξη και συμμετοχή το πάντα αχόρταγο Κράτος, που παράγει συνεχώς φτωχούς πολίτες και μετά ψάχνει απίστευτους τρόπους να τους…φορολογήσει(!) υπό την συνεχή πίεση των, για όλα υπεύθυνων και αχόρταγων, Δανειστών!

Τέλος και επειδή ενέργεια δεν είναι μόνον το ηλεκτρικό ρεύμα η Διοίκηση του Ομίλου πρωτοπόρησε στην Ελλάδα και επένδυσε στο μέλλον με αγορά και κυκλοφορία του πρώτου στόλου ηλεκτροκίνητων επιβατικών οχημάτων τύπου SMART που κινούνται με όλως δωρεάν…καύσιμα!! Είναι πανάκριβη η επένδυση αυτή αλλά ωφελεί πολλαπλά και είναι σίγουρη και ασφαλής.

Κυκλοφορούν ήδη στην Θεσσαλονίκη και εντός των ημερών θα κυκλοφορούν και στην Αθήνα.

Δεν είναι λοιπόν όλα μαύρα στην Ελλάδα! Υπάρχουν και φωτεινές εξαιρέσεις και διακρίσεις όσων έχουν και μπορούν να υλοποιούν Ιδέες, που ωφελούν τον τόπο και το σύνολο.

Από όλα τα παραπάνω και όλως ενδεικτικά κάθε κοινός νους αντιλαμβάνεται ότι είναι υποχρεωμένη η χώρα μας να πορευθεί στο μέλλον με τις φωτεινές εξαιρέσεις των λίγων και ικανών Ιδιωτικών Επιχειρήσεών της και οι οποίες είναι δυνατόν να φέρουν την από όλους ελπιζόμενη άνοιξη στην βαρυχειμωνιασμένη Ελλάδα».

Και άλλη ευχάριστη Αποκάλυψη:

Ο Πρόεδρος του Ομίλου Επιχειρήσεων ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ Μελάς Γιαννιώτης σε πρόσφατη ομιλία του για τις υπαρκτές και δυνατές πηγές εσόδων, που έχει ανάγκη και αγωνιωδώς αναζητεί η κάθε ελληνική Κυβέρνηση και ο κάθε Έλληνας πολυφορτωμένος με οικονομικά βάρη, αναφέρθηκε στον αρχαίο συγγραφέα Ξενοφώντα και ειδικά στα αδίδακτα βιβλία του «Οικονομικός» και «Πόροι ή περί Προσόδων», που γνωρίζουν και αξιοποιούν οι ξένοι σε βάρος της Ελλάδος και των ανύποπτων Ελλήνων, με ιδιαίτερη επιμονή και έμφαση στις συγγραφές του Ησίοδου και του Πλούταρχου σχετικά με τις γνώσεις και αναλύσεις τους για τα αρχαιοελληνικά παιχνίδια τού «σφαιρίζειν» και δηλαδή των κάθε είδους παιχνιδιών με την «σφαίρα», κοινώς γνωστή μας σήμερα ως μπάλα.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι ο Πλούταρχος με το έργο του «Ηθικά», από το οποίο διασώθηκαν μόνον αποσπάσματα που αναφέρει ο Μακεδόνας Στοβαίος στο «Ανθολόγιό» του, σχολιάζει και αναλύει τις πολυφιλοσοφημένες και μεστές περιεχομένου γραφές του Ησίοδου (εποχής 750-700 π.Χ) και συγκεκριμένα των στίχων 353-355 στο έργο του «Έργα και Ημέραι», όπου γράφει τα εξής: «Τον φιλέοντα φιλείν και τω προσιόντι προσείναι και δόμεν, ός κεν δώ, και μη δόμεν ός κεν μή δώ. Δώτη μεν τις έδωκεν, αδώτη δι’ού τις έδωκεν».

Τα παραπάνω «ακαταλαβίστικα», από τους νεοέλληνες αρχαιοελληνικά, λέγουν: «Να αγαπάς όποιον σ’αγαπά, να δέχεσαι όποιον σε δέχεται, να δίνεις σ’όποιον σου δίνει και να μην δίνεις σε όποιον δεν σου δίνει, διότι στον δότη δίνει κάποιος αλλά στον μη δότη δεν δίνει κανείς».

Αυτά τα φιλοσοφημένα του Ησίοδου ο Πλούταρχος τα αναλύει και τα παρομοιάζει κατανοητά με όσους «σφαιρίζουσιν», με παράθεση μάλιστα «κανόνων και τεχνικών οδηγιών», που είναι η ουσία όλων των σημερινών διδαχών από τους χρυσοπληρωμένους προπονητές και τεχνικούς κάθε είδους παιχνιδιού με «σφαίρα» και δηλαδή την μπάλα.

Δείτε τι ακριβώς γνώριζαν οι αρχαίοι Έλληνες, τι δίδασκαν και τι έγραφαν (σχόλιο αρ. 52 του Πλούταρχου στον στίχο 355 του Ησίοδου): «Οί λαβόντες την υπ’αλλήλων ριφθείσαν σφαίραν ούτε κατέχουσιν, ούτε αντιπέμπουσι τοις μη ειδόσι σφαιρίζειν, αλλά τοις αντιπέμψαι δυναμένοις»!!

Αν και όποιος Έλληνας θέλει να είναι άριστος προπονητής, τεχνικός και αθλητής, χρυσοπληρωμένος πάντα και αν το όποιο ελληνικό αθλητικό σωματείο και εθνικές μας ομάδες θέλουν να διακρίνονται και να πετυχαίνουν τους σκοπούς και επιδιώξεις τους, δεν πρέπει να αναζητούν ούτε ξένους για εισαγωγή και ούτε να πληρώνουν τα μαλλιά της πάντα «φαλακρής» κεφαλής τους.
Απλά, σιωπηρά και έξυπνα να εφαρμόζουν πάντα, με τοπικούς Έλληνες τεχνικούς και αθλητές, τα προηγούμενα βασικά και «ζουμερά» των αρχαιοελλήνων, που είναι αναλλοίωτα στον χρόνο και σε όλες τις καταστάσεις.

Λέγουν λοιπόν τα προηγούμενα τεχνο-αθλητικά:

«Όποιοι παίρνουν την μπάλα που τους έδωσαν οι άλλοι δεν την κρατούν και ούτε την δίνουν σε όσους δεν γνωρίζουν να παίζουν αλλά την δίνουν σε όσους μπορούν να την ξαναπετάξουν», επιτυχώς και στον στόχο!
Όλα τα προηγούμενα, δηλώνει ο κ. Γιαννιώτης, είναι και αποτελούν διεθνώς αναγνωριστέα πνευματική ιδιοκτησία των Ελλήνων και αν «ηγούνται λέοντες και όχι έλαφοι» στα ελληνικά πράγματα τότε με ανά χείρας τις παραπάνω συγκεκριμένες γραφές αρχαιοελλήνων, διεθνώς αποδεκτών Συγγραφέων, ζητούν από το αρμόδιο Διεθνές Δικαστήριο την υποχρέωση καταβολής στο ελληνικό Δημόσιο Ταμείο πνευματικών δικαιωμάτων ανά παιχνίδι, αδιαφόρως μορφής και ονομασίας, με μπάλα!

Και βέβαια θα απορριφθεί το αίτημα, λόγω «νέας τάξεως πραγμάτων» ας πούμε, αλλά ο διεθνής «ντόρος» και κυρίως ο φόβος αποκαλύψεως ευρύτερων και γενικότερων κλοπών και χρήσεως τής αρχαιοελληνικής πνευματικής ιδιοκτησίας και γλώσσας, είναι βέβαιο ότι θα εξαναγκάσει πολλούς «οικονομημένους» εξ αυτών να βρουν στα «μουλωχτά» τρόπους εφαρμογής και στην σημερινή Ελλάδα της «Σεισάχθειας» του Σόλωνα (διαγραφή χρεών) που την εφάρμοσαν πολλές φορές και σε πολλές χώρες, με πρώτη την Γερμανία, που ήδη την «κρέμασαν» Γάλλοι, Ρώσοι και Αμερικανοί για τις δικές τους Επιχειρήσεις.

Είδατε πως και από ποιους μπορεί να παίζεται η... μπάλα;

 

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok