Κακοκαιρία Daniel: Σε 6.011 ανέρχονται οι δηλωθείσες ζημίες στις ασφαλιστικές εταιρείες μέχρι σήμερα
Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2023 23:30Σε 6.011 ανέρχονται έως σήμερα οι ζημιές από την κακοκαιρία Daniel, σύμφωνα με την πρώτη καταγραφή στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) από τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις.
Όπως αναφέρει ειδικότερα η ΕΑΕΕ, από αυτές, οι 4.307 ζημιές αφορούσαν ασφαλίσεις περιουσίας (1.714 κατοικίες, 2.032 επιχειρήσεις, 69 βιομηχανικές εγκαταστάσεις, 116 τεχνικά έργα και 376 φωτοβολταϊκά συστήματα). Οι υπόλοιπες 1.699 αφορούσαν ασφάλιση αυτοκινήτων και 5 ασφάλιση σκαφών.
Τα στοιχεία προήλθαν από 24 ασφαλιστικές επιχειρήσεις, οι οποίες εκτιμάται ότι εκπροσωπούν το 97,6% της παραγωγής ασφαλίσεων περιουσίας.
Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι η ελληνική ασφαλιστική αγορά προχωρά με ταχύτατες διαδικασίες τους μηχανισμούς αυτοψίας και καταγραφής των ζημιών για την αποζημίωση στα ασφαλισμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Σχετικά Άρθρα
- Χρ. Δήμας: Ολοκληρώθηκε η πρώτη ομάδα έργων αποκατάστασης από την κακοκαιρία «Daniel»
- Πόθεν Έσχες: Αυτόματες διασταυρώσεις με ασφαλιστικές εταιρείες και τράπεζες
- Γ. Χατζηθεοδοσίου: Να ισχύσουν και στις ασφαλιστικές εταιρείες οι αμοιβές του ΕΟΠΥΥ στα Ιδιωτικά Νοσοκομεία
- Ασφαλιστικές εταιρείες: Καλούν τα πολιτικά κόμματα σε συνεργασία
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
WTW launches RiskAgility Financial Modeler with expanded agentic capabilities -
Blue Carrier 2: Διαβεβαιώσεις για αποζημιώσεις από την Attica Group -
Allstate - September 2026 Monthly Release -
ΔΥΠΑ: Μειώθηκαν κατά 9% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Σεπτέμβριο 2026 σε ετήσια βάση -
Αύξηση 4,8% στην επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας το 9μηνο του 2026 -
QIC Study: Most Motorists in Qatar Choose Car Insurance Based on Reputation, Not Price