2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής από το Υπουργείο Πολιτισμού, την Εθνική Λυρική Σκηνή και τη Eurolife FFH

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 14:25
2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής από το Υπουργείο Πολιτισμού, την Εθνική Λυρική Σκηνή και τη Eurolife FFH

Ένα πολιτιστικό γεγονός μεγάλης εμβέλειας έρχεται ξανά στην πόλη της Αθήνας, καθώς το Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής επιστρέφει στις 28, 29 και 30 Απριλίου για να προσφέρει μια κατανυκτική βιωματική εμπειρία, με πάνω από 50 συναυλίες σε εκκλησίες, μουσεία, αρχαιολογικούς και συναυλιακούς χώρους. Μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το 1ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής το Πάσχα του 2022, το Υπουργείο Πολιτισμού, η Εθνική Λυρική Σκηνή και η Eurolife FFH προχώρησαν ξανά σε μια σύμπραξη δυνάμεων, για τη διοργάνωση του φεστιβάλ για δεύτερη φορά.

Ο μουσικός μαραθώνιος, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιώργου Κουμεντάκη, θα προσεγγίσει πολυάριθμες και απρόσμενες πτυχές της σχέσης θρησκευτικής λατρείας και μουσικής μέσα από περισσότερες από 50 συναυλίες και καλλιτεχνικές δράσεις, που θα γεμίσουν την Αθήνα από την Κυριακή των Βαΐων έως και τη Μεγάλη Τρίτη. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει σπουδαία έργα της λατρευτικής μουσικής και έργα με αφορμή τη λατρεία και το θρησκευτικό συναίσθημα, σε ιδιαίτερους και κατανυκτικούς χώρους - από εκκλησίες διαφορετικών δογμάτων, μουσεία μικρής, μεσαίας, μεγάλης κλίμακας, αίθουσες συναυλιών και παραστάσεων, έως ανοιχτούς χώρους όπως πεζοδρόμους, κήπους και αύλειους χώρους. Οι θεατές που θα βρεθούν σε σημεία όπως ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου, η Διονυσίου Αρεοπαγίτου, η Μητρόπολη Αθηνών, η Αγγλικανική, η Ευαγγελική εκκλησία, ο Καθολικός καθεδρικός Ναός, το Φετιχιέ Τζαμί, το Παλιό Χρηματιστήριο, τα Μουσεία Ακρόπολης, Νεότερου Πολιτισμού και Γουλανδρή, οι αίθουσες της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ και ο Παρνασσός, θα μπορέσουν να απολαύσουν για τρεις ημέρες ένα σπάνιο καλλιτεχνικό γεγονός, με τη συμμετοχή πάνω από 500 νεότερων και διακεκριμένων καλλιτεχνών, μουσικών, χορωδών, τραγουδιστών, ψαλτών, συνθετών, ηθοποιών, αρχιμουσικών.

Ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Eurolife FFH, δήλωσε σχετικά: «Το Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής ήρθε ως φυσική συνέχεια της συνεργασίας μας με την Εθνική Λυρική Σκηνή και της κοινής μας αντίληψης για το πώς η τέχνη και ο πολιτισμός ανοίγουν νέους πνευματικούς ορίζοντες στους ανθρώπους και το πώς η παγκόσμια γλώσσα της μουσικής έχει τη μαγική ικανότητα να μας ενώνει όλους, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, εθνικότητας ή όποιου άλλου χαρακτηριστικού. Με μεγάλη χαρά αποφασίσαμε να ενώσουμε ξανά τις δυνάμεις μας με την Εθνική Λυρική Σκηνή και το Υπουργείο Πολιτισμού για αυτό το μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός, γεμάτο πνευματικότητα και κατάνυξη. Ο πολιτισμός αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Eurolife FFH, στον οποίο επενδύουμε με συνέπεια από την πρώτη στιγμή.»

Η Eurolife FFH, μέλος της Fairfax Financial Holdings Ltd, έχει στόχο να αποτελεί καταλύτη για θετική αλλαγή στις ζωές των ανθρώπων, τόσο μέσα από τα προϊόντα της όσο και μέσα από τα κοινωνικά της προγράμματα. Βρίσκεται σταθερά δίπλα σε πρωτοβουλίες πολιτιστικού χαρακτήρα, πρεσβεύοντας πως αξία έχει να έχουμε όλοι πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου πολιτιστικά δρώμενα. Μέσα από τη στήριξή της στο 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, η εταιρεία στέκεται για ακόμα μια φορά στο πλευρό ενός καλλιτεχνικού γεγονότος μεγάλη κλίμακας, που προάγει τον πολιτισμό, τη γνώση και την καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία.

Το πρόγραμμα του 2ου Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Απριλίου στο Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της ΕΛΣ, Γιώργου Κουμεντάκη και του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Eurolife FFH, Αλέξανδρου Σαρρηγεωργίου. Θα έχει ελεύθερο είσοδο σε όλους τους χώρους, με σειρά προτεραιότητας. Το αναλυτικό πρόγραμμα είναι αναρτημένο στο nationalopera.gr και στο digitalculture.gov.gr, ενώ στο έντυπο που θα διανέμεται στους θεατές θα υπάρχει συνοπτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων και QR code για παραπομπή στο αναλυτικό πρόγραμμα στον ιστότοπο της ΕΛΣ.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok