ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Τράπεζα Κύπρου: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής Κύπρου

Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2025 16:53

Ολοκληρώθηκε το deal της Bank of Cyprus Holdings Public Limited Company, που αφορά τη μεταβίβαση του συνόλου (100%) των μετοχών της θυγατρικής της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Κύπρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της τράπεζας:

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης με ημερομηνία 14 Απριλίου 2025 σχετικά με την υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας με την Ανώνυμη Ελληνική Εταιρεία Γενικών Ασφαλειών ‘Η Εθνική’ για εξαγορά του 100% της Εθνικής Ασφαλιστικής (Κύπρου) Λτδ (η ‘Συναλλαγή’), η Bank of Cyprus Holdings Public Limited Company (η ‘BOC Holdings’ ή η ‘Εταιρία’ και, μαζί με τις θυγατρικές της, το ‘Συγκρότημα’) ανακοινώνει ότι η Συναλλαγή έχει ολοκληρωθεί.

Το τίμημα για τη Συναλλαγή ανέρχεται σε €29.3 εκατ. σε μετρητά, αντανακλώντας αναπροσαρμογές στην τιμή σύμφωνα με τους συνήθεις όρους της δεσμευτικής συμφωνίας. Η επίπτωση της Συναλλαγής στους κεφαλαιακούς δείκτες του Συγκροτήματος εκτιμάτε σε περίπου 15 μ.β. Η Συναλλαγή έγινε με συνήθεις εμπορικούς όρους και η επιμέτρηση της εύλογης αξίας των αναγνωρίσιμων περιουσιακών στοιχείων που αποκτήθηκαν και των αναληφθεισών υποχρεώσεων βρίσκεται σε εξέλιξη, σε συνεργασία με ανεξάρτητο σύμβουλο.

 
Η Εθνική Ασφαλιστική Κύπρου Λτδ κατέχει μια εδραιωμένη θέση στον κλάδο ζωής και στον γενικό ασφαλιστικό κλάδο στην Κύπρο, με μερίδια αγοράς ύψους 3%1 και 4%1 αντίστοιχα, με συνολική κερδοφορία ύψους περίπου €4 εκατ 2. Η Συναλλαγή θα ενισχύσει περαιτέρω την υφιστάμενη θέση του Συγκροτήματος στον ασφαλιστικό κλάδο στην Κύπρο, διατηρώντας την ηγετική του θέση.

Η Συναλλαγή είναι ευθυγραμμισμένη με τον στρατηγικό στόχο του Συγκροτήματος για την επέκταση των ασφαλιστικών του δραστηριοτήτων και της πελατειακή τους βάσης καθώς και για την περαιτέρω ενίσχυση του διαφοροποιημένου επιχειρηματικού του μοντέλου. Εκτιμάται πως τα έσοδα από μεικτά ασφάλιστρα και το καθαρό αποτέλεσμα από ασφαλιστικές εργασίες του Συγκροτήματος θα αυξηθούν κατά 15%2 και 10%2 αντίστοιχα, αυξάνοντας έτσι τη συμβολή των μη επιτοκιακών εσόδων στην κερδοφορία του Συγκροτήματος. H Εθνική Ασφαλιστική (Κύπρου) Λτδ και η θυγατρική της Εθνική Γενικών Ασφαλειών Λτδ θα συνεχίσουν τις δραστηριότητες τους ξεχωριστά από τις ασφαλιστικές εταιρίες του Συγκροτήματος (Eurolife Ltd (‘Eurolife’) και Γενικές Ασφάλειες Κύπρου Λτδ (‘Γενικές Ασφάλειες’)), μέχρι την ολοκλήρωση της ενοποίησης τους με την Eurolife και τις Γενικές Ασφάλειες.

Η συναλλαγή αυτή δεν αφορά ή επηρεάζει τα συμφέροντα του Γραμματέα της Εταιρίας ή οποιουδήποτε ‘καθορισμένου προσώπου’ όπως αυτό ορίζεται στο Άρθρο 137(3) του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμου 14(Ι)/1993 (ως έχει τροποποιηθεί). Για περαιτέρω πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με την Υπηρεσία Σχέσεις Επενδυτών στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Νέο Ρεκόρ Guinness από τον Σπύρο Χρυσικόπουλο. Η ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική υπερήφανα στο πλευρό του από το 2018

Syndea: Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων

επιστροφή στην κορυφή

Σχετικά Άρθρα

  • Τράπεζα Κύπρου: Παράταση της θητείας του Διευθύνοντος Συμβούλου Πανίκου Νικολάου έως το 2031
  • Τράπεζα Κύπρου: Στις κορυφαίες τράπεζες του κόσμου - Η μοναδική κυπριακή στη λίστα του Forbes
  • Τράπεζα Κύπρου: Στο Διοικητικό Συμβούλιο η Elisabet Pinilla Guell
  • Τράπεζα Κύπρου: Καθαρά κέρδη 252 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2026

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • DryDel’s CEO at the stage of 28th Annual Marine Money Greek Ship Finance Forum
  • Χίος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο για την 4μηνη διακοπή λειτουργίας του αεροδρομίου
  • Orilina Properties: Προσύμφωνο πώλησης συγκροτήματος γραφείων στη Νέα Κηφισιά, με τίμημα άνω των 45 εκατ. ευρώ
  • Ενημερωτική εκδήλωση της ΕΑΕΕ με κεντρικό μήνυμα «Φυσικές καταστροφές - Χτίζοντας μια πιο ανθεκτική Ελλάδα»
  • Β. Κικίλιας από το Τόκιο: «Εμβάθυνση της ναυτιλιακής συνεργασίας Ελλάδας-Ιαπωνίας με έμφαση στους λιμένες, τα ναυπηγεία και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας»
  • Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 19 Οκτωβρίου έως 23 Οκτωβρίου

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version