Η ΕΑΔΕ, όπως σημειώνει σε σχετική ενημέρωσή της, έχει λάβει γνώση της πρόσφατης Εγκυκλίου της Generali, με την οποία επαναλαμβάνεται η πρακτική της μη καταβολής προμήθειας επί των αυξήσεων που προκύπτουν μέσω της εφαρμογής του Δικαιώματος Συμβολαίου, διευρύνοντας μάλιστα την εφαρμογή του και σε παλαιότερα ασφαλιστήρια συμβόλαια.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχων πρακτικών, οι οποίες, μέσα από την επανάληψή τους, δημιουργούν πλέον ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό προηγούμενο για την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση.
Η ΕΑΔΕ, έχοντας ήδη τοποθετηθεί δημόσια και με σαφήνεια επί του ζητήματος και έχοντας επιτύχει στο παρελθόν ανάκληση σχετικής Εγκυκλίου, επανέρχεται σχετικά και καλεί την Εταιρεία Generali:
- να ανακαλέσει άμεσα. Η Εγκύκλιος αυτή βρίσκει την ΕΑΔΕ απολύτως αντίθετη καθώς τροποποιεί μονομερώς και παρά τον Νόμο τις υπογεγραμμένες συμβάσεις
- να δεσμευτεί στην μη «εργαλειοποίηση» αυτής της πρακτικής και στο μέλλον
Παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις και εν μέσω της περιόδου που διανύουμε – μίας περιόδου όπου παραδοσιακά χαρακτηρίζεται ως ανάπαυλας και ξεκούρασης, η ΕΑΔΕ επιφυλάσσεται για την ανάληψη κάθε περαιτέρω ενέργειας και δράσης για την προάσπιση των επαγγελματικών, συμβατικών και οικονομικών δικαιωμάτων των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, καταλήγει η ανακοίνωση.




