Nike: Αυξήσεις μισθών σε 7.500 υπαλλήλους μετά από σκάνδαλα
Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2018 12:12Την αύξηση μισθών σε περίπου 7.500 υπαλλήλους της ανακοίνωσε η εταιρεία αθλητικών ειδών Nike.
Πριν από δύο μήνες, η εταιρεία ολοκλήρωσε εσωτερική έρευνα έπειτα από σειρά καταγγελιών για ανάρμοστη συμπεριφορά στελεχών της και για διακρίσεις εις βάρος των γυναικών εργαζομένων.
Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας αποχώρησαν αρκετά υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας.
Οι μισθοί θα αναπροσαρμοστούν προς τα πάνω για το 10% του προσωπικού της Nike, που ανήκει σε κάθε βαθμίδα της ιεραρχίας σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία.
Το συνολικό προσωπικό της Nike ανέρχεται σε 74.000 άτομα παγκοσμίως.
Τα ζητήματα της μισθολογικής ανισότητας μεταξύ των δύο φύλων και των φυλετικών διακρίσεων βρίσκονται στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι επιχειρήσεις να αναπροσαρμόζουν τη μισθολογική πολιτική τους.
Σύμφωνα με τους New York Times, πάνω από 100 εταιρείες έχουν δεσμευθεί να επανεξετάσουν τους μισθούς των εργαζομένων τους, ώστε να γεφυρωθούν οι φυλετικές διακρίσεις στις αποδοχές και το χάσμα μεταξύ των δύο φύλων.
Σε αυτές τις εταιρείες περιλαμβάνονται η AT&T, η Gap, η Mastercard και η Target.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Νike, Μαρκ Πάρκερ, είχε δεσμευθεί για την αναπροσαρμογή της μισθολογικής πολιτικής και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της εταιρείας, ώστε να εξασφαλιστεί η ισότητα στις αποδοχές των δύο φύλων.
Απολογήθηκε, επίσης, για την κουλτούρα που είχε καλλιεργηθεί στις εργασιακές σχέσεις τα προηγούμενα χρόνια.
Η Nike ανακοίνωσε, επίσης, αλλαγές στον υπολογισμό των μπόνους, τα οποία προσδιορίζονται από τις επιδόσεις των εργαζομένων σε επιχειρηματικό, ομαδικό και ατομικό επίπεδο.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Ολοκλήρωση της συμμετοχής της Fairfax στην ERB Ασφαλιστική της Κύπρου -
Νέα πνοή στο Γλίνος Τρικάλων: Εγκαινιάστηκε ο νέος Κοινοτικός Χώρος με τη συνδρομή του Ιδρύματος Reale και της Υδρογείου Ασφαλιστικής -
Aegean: Αποχωρεί από τη θέση του CEO ο Δημήτρης Γερογιάννης -
Allianz: Μελέτη για τη ραγδαία αύξηση των ζημιών στις εταιρείες από διακοπή επιχειρηματικής λειτουργίας -
Συντάξεις Νοεμβρίου: Νωρίτερα λόγω 28ης Οκτωβρίου - Πότε θα καταβληθούν -
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 12 έως 16 Οκτωβρίου