Όμιλος Μυτιληναίου: Θετικές προοπτικές παρά την κρίση στις αναδυόμενες αγορές και τους δασμούς
Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2018 13:07Παρά την κρίση στις αναδυόμενες αγορές και στην Τουρκία και τους δασμούς Trump σε χάλυβα και αλουμίνιο, θετικές είναι οι προοπτικές που διαμορφώνονται για τον όμιλο Μυτιληναίου, καθώς δεν φαίνεται χρηματοοικονομικά να επηρεάζεται.
Με μηδενική έκθεση του Ομίλου στην Τουρκία, η ισχυροποίηση του δολαρίου αλλά και η πορεία των τιμών του αλουμινίου δίνουν πλεονέκτημα σε μία δύσκολη συγκυρία για τις αγορές.
Επιπλέον, αναμένοντας τη σχετική άδεια της ΡΑΕ για την πιο σύγχρονη επένδυση μονάδας φυσικού αερίου στον Άγ. Νικόλαο, η οποία εκκρεμεί από τον Μάρτιο, τα επενδυτικά σχέδια του Ομίλου προχωρούν κανονικά.
Ωστόσο, παρά τη θετική πορεία του ομίλου, η μετοχή βρίσκεται στα 7,77 ευρώ, από υψηλό έτους 10,76 ευρώ, στις 19 Απριλίου 2018.
Η μετοχή ουσιαστικά έχει χάσει 28% της αξίας της, εξέλιξη που δεν δικαιολογείται από τα θεμελιώδη της εταιρείας αλλά και τα ρίσκα που υπάρχουν με δασμούς και αναδυόμενες αγορές.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
WTW launches RiskAgility Financial Modeler with expanded agentic capabilities -
Blue Carrier 2: Διαβεβαιώσεις για αποζημιώσεις από την Attica Group -
Allstate - September 2026 Monthly Release -
ΔΥΠΑ: Μειώθηκαν κατά 9% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Σεπτέμβριο 2026 σε ετήσια βάση -
Αύξηση 4,8% στην επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας το 9μηνο του 2026 -
QIC Study: Most Motorists in Qatar Choose Car Insurance Based on Reputation, Not Price