Ξεκίνησε η νέα αναβάθμιση των Windows 10
Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2018 14:27Η Microsoft ανακοίνωσε ότι μόλις ξεκίνησε η επόμενη μεγάλη αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματός της, Windows 10 October 2018 ,και μάλιστα θα είναι δωρεάν.
Πρόκειται για τη δεύτερη αναβάθμιση φέτος μετά την αναβάθμιση του Απριλίου, με την εταιρεία να επισημαίνει ότι δεν θα υπάρξει άλλη μεγάλη αναβάθμιση εντός του έτους. Η εγκατάσταση της αναβάθμισης θα γίνει σταδιακά και θα χρησιμοποιήσει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για να κατανείμει χρονικά την εγκατάσταση της αναβάθμισης σε εκατομμύρια υπολογιστές παγκοσμίως.
Όταν η αναβάθμιση έχει «κατέβει» αυτόματα στο μηχάνημα του χρήστη, αυτός θα κληθεί να την εγκαταστήσει στον χρόνο που θα επιλέξει. Αν κάποιος χρήστης έχει λόγο να επείγεται μπορεί χειροκίνητα να επιδιώξει να «κατεβάσει» την αναβάθμιση (μέσω του «Check for updates»), προτού έλθει η σειρά του.
Η νέα αναβάθμιση, μεταξύ άλλων, επιτρέπει την καλύτερη «επικοινωνία» των Windows με τα λειτουργικά συστήματα Android της Google και iOS της Apple, μετά και το «θάνατο» του Windows Mobile για κινητές συσκευές. Τα νέα Windows θα περιλαμβάνουν τη νέα εφαρμογή Your Phone, που θα παρέχει στον χρήστη τη δυνατότητα να έχει άμεση πρόσβαση μέσω του υπολογιστή του στις φωτογραφίες και στα κείμενα του Android smartphone του. Οι χρήστες iPhone θα μπορούν να στέλνουν στο PC τους ιστοσελίδες που βλέπουν στο κινητό τους.
Επίσης, θα υπάρχει το νέο εργαλείο Cloud Clipboard, με το οποίο ο χρήστης θα είναι σε θέση για πρώτη φορά να αντιγράφει ένα κείμενο ή μια εικόνα σε ένα PC και να το μεταφέρει σε ένα άλλο PC μέσω του υπολογιστικού «νέφους». Πατώντας Win key+V, θα κάνει copy-paste σε κείμενα ή εικόνες μεγέθους έως 1 ΜΒ.
Εξάλλου, η Microsoft παρουσίασε τους νέους ταχύτερους επιτραπέζιους υπολογιστές Surface Pro 6, Surface Laptop 2, Surface Studio 2 και τα νέα ασύρματα ακουστικά Surface Headphones.
Τα νέα μοντέλα, που διαθέτουν υπολογιστές Intel όγδοης γενιάς, ταχύτερα γραφικά και μνήμη SSD, αρχικά θα κυκλοφορήσουν σε ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλία, και μετά στις άλλες χώρες.
Σχετικά Άρθρα
- Barclays joins forces with Microsoft and NVIDIA to launch new Innovation Hub in London
- Optima bank continues to innovate in collaboration with Accenture and Microsoft
- Optima bank: Στρατηγική συνεργασία με Accenture και Microsoft
- Εθνική Τράπεζα: Στρατηγική Συνεργασία με Epsilon Net, Microsoft & Info Quest Technologies για την Ψηφιακή Αναβάθμιση ΜμΕ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Εθνική Τράπεζα: Τριήμερη παρουσία στο οικοσύστημα καινοτομίας της Κύπρου -
Το MedWatch επεκτείνεται σε οδοντιάτρους, φυσικοθεραπευτές και διαιτολόγους -
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως τις 9 Οκτωβρίου -
Απαγορευτικό απόπλου σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο λόγω 9 μποφόρ -
Ειρ. Αγαπηδάκη: Γρίπη και COVID «έρχονται» μαζί και φέτος -
Εθνική Τράπεζα - Skroutz: Ένας χρόνος συνεργασίας στις πληρωμές και την επιβράβευση αγορών