«Χαλυβουργική»: Η ΔΕΗ κατεβάζει οριστικά τον διακόπτη

Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018 14:07

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της Χαλυβουργικής δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της ΔΕΗ να καταθέσει σοβαρές προτάσεις για την διευθέτηση των οφειλών της που ανέρχονται συνολικά σε 32 εκατ. ευρώ.

Έτσι η ΔΕΗ έχει ειδοποιήσει ήδη τον ΑΔΜΗΕ ότι θα ενεργοποιήσει την άρση εκπροσώπησης της εταιρείας από τις 17 Δεκεμβρίου, ενώ όπως δηλώνουν κύκλοι της επιχείρησης, είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει τα οφειλόμενα με κάθε νόμιμο μέσο.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η διοίκηση της ΔΕΗ σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα της Χαλυβουργικής είχε καλέσει στις 4 Δεκεμβρίου τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, κ. Σκινδήλια, για την εξεύρεση λύσης για το υπέρογκο χρέος των 31,8 εκατ. ευρώ, και τον τερματισμό της αντισυμβατικής συμπεριφοράς της μη πληρωμής των τρεχόντων λογαριασμών, όπως ανέφερε τότε στη σχετική ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, «ο κ. Σκινδήλιας δεσμεύθηκε ότι μετά από σχετική συνεννόηση με την ιδιοκτησία της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ θα υποβάλει στη ΔΕΗ σοβαρές προτάσεις την Δευτέρα 10.12.2018». 

Μετά τη δέσμευση αυτή του κ. Σκινδήλα η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε ότι οι συνέπειες της άρσης εκπροσώπησης για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας προς την Χλυβουργική μετατίθεται για τη Δευτέρα 17.12.2018.

Παράλληλα κάλεσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων της εταιρείας προκειμένου να τους ενημερώσει αναλυτικά για το πρόβλημα.
Συγκεκριμένα η Διοίκηση της ΔΕΗ έχει ήδη συναντηθεί με αντιπροσωπεία του Σωματείου των εργαζομένων της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ και συγκεκριμένα τους κ.κ. Γάκη Γιώργο, Πρόεδρο, Τσέκα Δημήτρη, Γενικό Γραμματέα, και Γκρεκ Μιχάλη, Αντιπρόεδρο.

Μάλιστα στη συνάντηση αυτή ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, κ. Μ. Παναγιωτάκης, ενημέρωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων αναλυτικά για το πρόβλημα των συσσωρευμένων χρεών και τη μη πληρωμή των τρεχόντων λογαριασμών, καθώς και για τις προσπάθειες της ΔΕΗ μέχρι σήμερα για την εξεύρεση λύσης.
Τόνισε επίσης τη δεδομένη ευαισθησία της Διοίκησης για το ιερό δικαίωμα στη δουλειά, στο πλαίσιο του οποίου θα γίνει ό,τι είναι δυνατό από την πλευρά της ΔΕΗ, και ότι σε κάθε περίπτωση οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ θα ενημερώνονται αναλυτικά για κάθε εξέλιξη.
Στη συνάντηση έγινε κατανοητό ότι η ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ δεν είναι πλέον πελάτης της ΔΕΗ και ότι μπορεί να διασφαλίσει την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας από το σύστημα ως αυτοπρομηθευόμενος καταναλωτής.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι ευχαρίστησαν τη Διοίκηση της ΔΕΗ για την τακτική της και τον ειλικρινή διάλογο, πράγματα τα οποία μπορεί να συμβάλουν σε λύση του γενικότερου προβλήματος αυτής της εμβληματικής εταιρείας, που έχει όλες τις προϋποθέσεις να λειτουργήσει αποδοτικά.
Μετά από όλα αυτά και με δεδομένο ότι η Χαλυβουργική δεν προχώρησε στην κατάθεση σοβαρών προτάσεων προς τη ΔΕΗ, η επιχείρηση προχωρεί στην ενεργοποίηση των αποφάσεών της με βάση το χρονοδιάγραμμα που είχε ήδη ανακοινώσει και έτσι προχωρεί στην άρση της εκπροσώπησης από τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου.

www.worldenergynews.gr

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok