ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

ΕΛΠΕ: «Κλειδώνουν» τα επενδυτικά σχήματα Glencore και Vitol

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018 13:08

Οι δυο διεκδικητές του 50,1% των Ελληνικών Πετρελαίων, η ελβετική Glencore και η ολλανδική Vitol αναμένεται μέχρι τα Χριστούγεννα να έχουν καταλήξει στη σύσταση των κοινοπρακτικών τους σχημάτων για τη φάση των δεσμευτικών προσφορών.

Η Vitol φέρεται να έχει σχεδόν συμφωνήσει με την κρατική ενεργειακή εταιρεία της Αλγερίας, τη Sonatrach, και η Glencore με τον επενδυτικό όμιλο Carlyle. Αν τα ζευγάρια έχουν οριστικοποιησει τις συμφωνίες τους μέχρι τα Χριστούγεννα, τότε είναι πολύ πιθανόν ο αρχικός προγραμματισμός του ΤΑΙΠΕΔ για υποβολή δεσμευτικών προσφορών μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου του 2019 να υλοποιηθεί. Διαφορετικά μέσα στο πρώτο δίμηνο ίσως και τρίμηνο του νέου έτους να έχουν δωθεί οι οικονομικές προτάσεις των διεκδικητών.

Δύο από τους κρίσιμους παράγοντες για την έκβαση του διαγωνισμού, όπως αναφέρουν πηγές, είναι οι επενδυτές να έχουν εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για να καταθέσουν προσφορές και το ενδεχομενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών στο πρωτο τρίμηνο του 2019.

Στα ΕΛΠΕ, πάντως, αναμένουν το κλείσιμο της εμπορικής συναλλαγής για τον ΔΕΣΦΑ προκειμένου να μπουν στα ταμεία του πετρελαϊκού ομίλου τα 283,7 εκατ ευρώ.

Αναφορικά με την υπόθεση του διαγωνισμού πώλησης της ΔΕΠΑ, όπου τα EΛΠΕ συμμετέχουν με μερίδιο 35%, αναμένουν το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το σπάσιμο της εταιρείας σε ΔΕΠΑ Εμποριας και ΔΕΠΑ Υποδομών. Τα EΛΠΕ δεν βλέπουν την εκκίνηση του διαγωνισμού πριν από το πρώτο εξάμηνο του έτους. Στην καλύτερη των περιπτώσεων, όπως σημειώνουν στελέχη τους, αυτό μπορεί να συμβεί στο δεύτερο τρίμηνο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Royal Dutch Shell: Εξετάζει την εξαγορά της Endeavor Energy έναντι 8 δισ. δολαρίων

ΔΕΗ: Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

επιστροφή στην κορυφή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Η Allianz Official Insurance Partner της ΠΑΕ Παναθηναϊκός
  • Arthur J. Gallagher & Co. Acquires Albany Insurance Services Limited
  • Almi Marine: Τρία ακόμη Ultramax 64.000 dwt στο COSCO Zhoushan
  • Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: Αυξημένη 3,5% η επιβατική κίνηση τον Σεπτέμβριο
  • Alpha Bank: Στο 4% ο πληθωρισμός μετά την ενεργειακή κρίση
  • Οκτώ συλλήψεις για απάτη στον ΕΦΚΑ - Συνελήφθησαν ο Φίλιππος Καμπούρης και η σύζυγός του

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version